Tarih: 18.07.2018 15:32

Trump: Putin´le iyi anlaşmamız, nefret besleyenleri rahatsız etti

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, Helsinki zirvesinde Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in sözlerine Amerikan istihbarat servislerinin raporlarından daha çok inandığını ima eden açıklamaları üzerine ülkesinde adeta ´vatan haini´ ilan edilmesiyle baş etmeye çalışıyor. 

Bugün yine Twitter başına geçen Trump, 'İstihbarat servislerimizin üst düzey pek çok ismi, Helsinki´deki basın toplantısında gösterdiğim performansa bayıldı. Öncesindeki toplantıda Putin´le ben pek çok önemli konuyu ele aldık. İyi anlaştık ki bu da bir boks maçı görmek isteyen çok sayıda nefret dolu kişiyi rahatsız etti. Büyük sonuçlar yakında!' dedi.

​Pazartesi günü Helsinki´de Putin´le ortak basın toplantısında Trump, seçimlere Rusya´nın müdahale ettiği iddiası üzerinden yürütülen soruşturmanın ABD için bir felaket olduğunu, ABD ile Rusya´yı birbirinden uzaklaştırdığını, Rusya ile hiçbir gizli anlaşma yapmadığını, bunun böyle olduğunu aslında herkesin bildiğini söylemişti. 

´´Kime inanıyorsunuz, kendi istihbarat servislerinize mi yoksa Putin´e mi´´ sorusuna doğrudan cevap vermeyen Trump, 'Putin, bunu yapanın Rusya olmadığını söyledi. Şunu söyleyebilirim; bunun Rusya olması için herhangi bir sebep göremiyorum´´ demişti.

Bunun üzerine ABD´de Demokratların yanısıra Cumhuriyetçilerden de ´vatan haini´ muamelesi gören Trump, dün U dönüşü yapıp Helsinki´de dilinin sürçtüğünü, aslında Rusya´nın seçimlere müdahale etmemesi için bir neden görmediğini söylemek istediğini savundu.

KUZEY KORE DAYANIŞMASI

Bugünkü Twitter paylaşımında ise ´Rusya ile ilişkilerde olumlu sonuçların yakın olduğu´ mesajını veren Trump, Rusya´nın Kuzey Kore´nin nükleer silahsızlandırılması konusunda yardım etmeyi kabul ettiğini de duyurdu:

'Rusya, ilişkilerimizin çok iyi olduğu ve sürecin işlediği Kuzey Kore konusunda yardımcı olmaya karar verdi. Aceleye gerek yok, yaptırımlar kalacak! Sürecin sonunda Kuzey Kore´yi büyük faydalar ve heyecan verici bir gelecek bekliyor!'

​Trump´la Kuzey Kore lideri Kim Jong-un 12 Haziran´da Singapur´da düzenlediği tarihi zirvede Kuzey Kore´nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda mutabık kalınmıştı. 

Kim´in Kremlin´in daveti üzerine eylülde Moskova´yı ziyaret etmesi bekleniyor.

ESKİ CIA BAŞKANI BRENNAN´A ´ÇOK KÖTÜ BİR KİŞİ´ DEDİ

Helsinki zirvesinin ardından Fox News´a verdiği mülakatta kendisinin Putin´le performansını ´´Vatan hainliğinden eksiği yok´´ diye eleştiren eski CIA Başkanı John Brennan´a da yanıt veren Trump, ´´Bence Brennan çok kötü herif. Onun gözetimi altındayken çok şey olup bitti. Bence o kötü bir kişi´´ dedi. 

FBI´ın Rusya´nın seçimlere müdahalesi iddialarıyla ilgili soruşturmayı Trump karşıtı oldukları için yanlış yönlendirdikleri iddia edilen James Comey, Andrew McCabe, Peter Strzok, Lisa Page gibi isimlere de dikkat çeken Trump ´´Bunlar gerçekten kötü insanlar, neler çevirdikleri ortaya çıktı, böyle olması utanç verici, ama ülkemize gerçekten zarar vermişlerdi´´ diye konuştu.

 

 



Orjinal Habere Git
— HABER SONU —