Tarih: 20.05.2017 18:16

Trump Riyad´da: ABD ve Suudi Arabistan milyarlarca dolarlık askeri anlaşmalar imzaladı

Facebook Twitter Linked-in

 

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, ABD´nin Suudi Arabistan´la 350 milyar dolarlık bir askeri anlaşma paketi imzaladığı belirtildi. Açıklamaya göre, süresi 10 yıl olan anlaşmanın 110 milyar dolarlık kısmı hemen yürürlüğe girecek. 

´ABD´NİN OPERASYON YÜKÜNÜ AZALTIYOR´

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, savunma teçhizatı ve hizmetlerine ilişkin imzalanan anlaşma paketinin, ‘İran tehdidi karşısında Suudi Arabistan ile Körfez bölgesinin güvenliğini güçlendireceği´ kaydedildi.

​Açıklamada, anlaşmanın ayrıca, ‘Suudi Arabistan´ın bölgedeki terörle mücadele operasyonlarına katkı yapma kabiliyetini güçlendirirken, ABD ordusunun bu operasyonları gerçekleştirme konusundaki yükünü azaltacağı´ ifade edildi.

Diğer taraftan 10 yılı aşkın bir süreyi kapsayan anlaşma paketinin toplam değerinin 350 milyar dolar olduğunu, ilk aşamada yürürlüğe girecek kısmınınsa 110 milyar dolar olduğu belirtildi.

TRUMP´IN GEZİSİ, İSRAİL VE FİLİSTİN İLE DEVAM EDECEK

Trump, göreve gelmesi ardından ilk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan´a ya da nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gerçekleştiren ilk ABD başkanı oldu.

Trump sekiz günlük gezisi sırasında Suudi Arabistan´dan sonra İsrail, Filistin, Brüksel, Vatikan ve Sicilya´da temaslarda bulunacak.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —