• BIST 100

    10171,09%-0,02
  • DOLAR

    32,29% 0,11
  • EURO

    35,00% 0,09
  • GRAM ALTIN

    2450,83% 0,20
  • Ç. ALTIN

    3912,88% 0,00

Trump Riyad´da: ABD ve Suudi Arabistan milyarlarca dolarlık askeri anlaşmalar imzaladı

Trump Riyad´da: ABD ve Suudi Arabistan milyarlarca dolarlık askeri anlaşmalar imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, göreve gelmesi ardından ilk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan´a yaptı. Beyaz Saray, ABD Başkanı Donald Trump´ın ziyareti sırasında Suudi Arabistan ile neredeyse 110 milyar dolar değerinde askeri anlaşmalar imzala

 

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, ABD´nin Suudi Arabistan´la 350 milyar dolarlık bir askeri anlaşma paketi imzaladığı belirtildi. Açıklamaya göre, süresi 10 yıl olan anlaşmanın 110 milyar dolarlık kısmı hemen yürürlüğe girecek. 

´ABD´NİN OPERASYON YÜKÜNÜ AZALTIYOR´

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada, savunma teçhizatı ve hizmetlerine ilişkin imzalanan anlaşma paketinin, ‘İran tehdidi karşısında Suudi Arabistan ile Körfez bölgesinin güvenliğini güçlendireceği´ kaydedildi.

​Açıklamada, anlaşmanın ayrıca, ‘Suudi Arabistan´ın bölgedeki terörle mücadele operasyonlarına katkı yapma kabiliyetini güçlendirirken, ABD ordusunun bu operasyonları gerçekleştirme konusundaki yükünü azaltacağı´ ifade edildi.

Diğer taraftan 10 yılı aşkın bir süreyi kapsayan anlaşma paketinin toplam değerinin 350 milyar dolar olduğunu, ilk aşamada yürürlüğe girecek kısmınınsa 110 milyar dolar olduğu belirtildi.

TRUMP´IN GEZİSİ, İSRAİL VE FİLİSTİN İLE DEVAM EDECEK

Trump, göreve gelmesi ardından ilk yurtdışı gezisini Suudi Arabistan´a ya da nüfusunun çoğunluğu Müslüman olan bir ülkeye gerçekleştiren ilk ABD başkanı oldu.

Trump sekiz günlük gezisi sırasında Suudi Arabistan´dan sonra İsrail, Filistin, Brüksel, Vatikan ve Sicilya´da temaslarda bulunacak.



17.4° / 11.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor