• BIST 100

    10071,96%-0,11
  • DOLAR

    32,38% -0,10
  • EURO

    34,68% -0,32
  • GRAM ALTIN

    2404,51% -1,24
  • Ç. ALTIN

    3885,31% -0,65

Trump: Ruhani´nin çok şeker bir adam olduğundan eminim

Trump: Ruhani´nin çok şeker bir adam olduğundan eminim

Tahran´la nükleer anlaşmadan çıkıp İran´ı hayat damarlarını kesmeye yönelik yaptırım kıskacına alan Trump, kendi kendine BM Genel Kurulu´nda İran Cumhurbaşkanı ile görüşme fikrini ortaya attı. Ardından Ruhani´nin çok şeker bir

 

ABD Başkanı Donald Trump´ın İran´la ilgili son tweeti her zamakinden farklı bir tonda geldi. 

´´Taleplere rağmen İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile görüşme planım yok. Belki gelecekte bir gün´´ diyen Trump, Ruhani´ye atıfla şöyle söyledi:

´´Tümüyle şeker bir adam olduğundan eminim!´´

​New York´ta düzenlenen BM Genel Kurulu´nun evsahibi konumundaki ABD Başkanı, kendiliğinden İran Cumhurbaşkanı ile görüşme ihtimalini gündeme getirmişti. 

TRUMP YÖNETİMİNDEN MANEVRALAR

Geçen hafta ABD´nin BM Temsilcisi Nikki Haley, Türkiye ve İran liderlerinden görüşme talebinin gelmesi durumunda Trump´ın bunu değerlendireceğini duyurdu.

Ardından haftasonunda Dışişleri Bakanı Mike Pompeo, İran tarafından talep gelmesi durumunda Trump´ın Ruhani ile görüşmekten mutluluk duyacağını söyledi.

´TRUMP ÜMİTSİZ VAKA´

Ancak BM Genel Kurulu´na katılmak üzere New York´a giden Ruhani, ABD´li medya yöneticileriyle yaptığı toplantıda, Trump ile görüşmenin hiçbir etkisinin olmayacağını dile getirdi.

Görüşmenin ihtilaflar azaldığında ve olumlu bir sonuçtan ümitli olunduğunda yapılabileceğini belirten İran Cumhurbaşkanı, Trump´ın tavrının hiç ümit vermediğini, bu nedenle görüşmenin hiçbir özelliğinin ve etkisinin olmayacağını vurguladı.

´GELECEKTE DEĞİŞEBİLİR´ 

Ancak 1980´lerde ABD ile gizli görüşmeler yürüten İran heyetinin başında olan kurt siyasetçi 'Fakat gelecekte ABD´nin samimi bir şekilde ilişkileri yeniden tesis etmek istediğini görürsek bizim kararımız da farklı olacaktır ve o zaman atmosfer de değişecektir' diye ekledi.

İran yönetimi, cumartesi günü Ahvaz kentinde askeri geçit törenine düzenlenen ve 25 can alan saldırıyla ilgili de ABD, İsrail, Suudi Arabistan ve BAE´yi suçlayarak ´intikam yemini´ niteliğinde bir dizi açıklama yaptı.



16.1° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor