• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

Trump: Rusya soruşturmasına dahil olmamı kimse talep etmedi

Trump: Rusya soruşturmasına dahil olmamı kimse talep etmedi

ABD Başkanı Donald Trump, Rusya´nın 2016 ABD seçimlerine müdahale ettiğiyle ilgili ülkede süregiden özel soruşturma kapsamında eski Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı özel yetkili savcı Robert Mueller ile görüşmesi yönünde kend

 

Fox Business Network´e konuşan Trump, özel yetkili savcı Mueller´in sorularını yanıtlayıp yanıtlamayacağı sorusuna 'Bilmiyorum. Kimse benden bunu istemedi' yanıtını verdi. 

FBI´ın özel soruşturmacısı, Temsilciler Meclisi ve Senato İstihbarat Komitesi şu anda Başkanlık seçimleri için yapılan kampanyası sırasında Trump´ın yardımcıları ile Rusya arasında olası bağlantıları soruşturuyor.

Şu ana kadar Başkan´ın kendisinin bu soruşturmalar kapsamında soruşturma altına alınıp alınmadığıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmamıştı.

TRUMP İDDİALARI REDDETMİŞTİ

Trump konu hakkında 16 Ekim´deki son açıklamasında başkanlık kampanyası ile Rusya arasında  bir gizli anlaşma olmadığını söylemiş, Adalet Bakanlığı´ndan kanıt olmadığı için soruşturmayı sonlandırmasını talep etmişti.

Trump ayrıca Mueller´in kovulmasını planladığı yönündeki iddiayı da yalanlamıştı. ABD Başkanı daha önce Rusya´ya yönelik suçlamaların Demokrat Parti´nin seçimi kaybettiği için uydurduğu bir bahane olduğunu da dile getirmişti.

Demokrat Parti´nin eski Başkan adayı Hillary Clinton geçtiğimiz günlerde Rusya´nın seçimlere müdahale ettiğini iddia ederek bunu ´Siber 11 Eylül´ olarak nitelemişti.

Kremlin de iddiaları birçok kez reddetmişti.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor