Tarih: 05.01.2017 10:37

Trump, SEC başkanlığına Wall Street avukatını aday gösterdi

Facebook Twitter Linked-in

 

Seçim kampanyasında ABD finans sektöründe regülasyonları hafifletme vaadinde bulunan Trump, ülkenin en büyük finansal düzenleyici kurumu olan SEC´in başına Wall Street´teki finansal bankaların ve şirketlerin avukatlığını yapmış Clayton´ı aday gösterdiğini belirtti.

Trump´ın basın ofisinden yapılan açıklamada, Clayton´ın başkanlığı sayesinde ABD ekonomisinde daha çok istihdam oluşturulacağı ve finansal kuruluşlar üzerinde ´güçlü gözetim´ sağlanacağı bildirildi.

Açıklamada, 'Amerikalı işçilere zarar vermeden finansal sektör üzerindeki gözetimi canlandırmalıyız. Amerikan işletmelerine yapılan yatırımları bastıran regülasyonları iptal etmeliyiz' ifadelerine yer verildi.

​ABD´de 2008 yılında başlayan konut kredisi (mortgage) krizinde SEC, Wall Street´teki büyük yatırım bankalarına yeteri kadar denetim ve gözetim uygulamadığı için eleştirilmişti.

SEC Başkanlığına aday gösterilen Clayton, ABD´nin en büyük yatırım ve finans bankalarından olan Goldman Sachs´e 2008´de hukuki danışmanlık yapmıştı.

Şu anda uluslararası hukuk şirketi Sullivan & Cromwell´de avukatlık yapan Clayton, Çinli e-ticaret devi Alibaba´nın ilk halka arzında (IPO) görev almıştı.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —