Trump silah kontrolünü soranları böyle yanıtladı: Sonra konuşuruz

Trump silah kontrolünü soranları böyle yanıtladı: Sonra konuşuruz

ABD Başkanı Donald Trump, Las Vegas kentinde 59 kişinin öldüğü, 500´den fazla kişinin de yaralandığı silahlı saldırının ardından, silah kontrolü konusunda tartışma açmak için zamanın uygun olmadığını söyledi.

 

Porto Riko´da kasırganın yarattığı hasarı yerinde görmek için yaptığı geziden dönüşünde, gazetecilerin silah kontrolünün herhangi bir zamanda başlayıp başlamayacağı sorusuna Trump, 'Belki, ilerde olabilir… Şimdi zamanı değil' yanıtını verdi.

´LAS VEGAS SALDIRGANI HASTA VE DELİ BİR ADAM´ 

Trump, ziyaret öncesinde de Las Vegas saldırganı Stephen Paddock için 'O hasta ve deli bir adam' dedi. Paddock hakkındaki soruları yanıtlayan Trump, 'O hasta ve deli bir adam. Sanıyorum çok sorunu vardı. Onunla ilgili detaylara çok ciddi bakıyoruz. Ancak çok çok hasta bir kişiyle uğraştığımızı biliyorum' diye konuştu.

SAN BERNARDINO SONRASI ´İSLAM BİZDEN NEFRET EDİYOR´ DEMİŞTİ

Öte yandan Trump´ın, saldırgan için ´çok hasta ve deli´ şeklindeki sözleri özellikle sosyal medyada tepki ve tartışmalara neden oldu. Rice Üniversitesi Öğretim Üyesi Dr. Craig Considine, Twitter´daki paylaşımında, Trump´ın San Bernardino saldırısından sonra ´İslam bizden nefret ediyor' dediğini, ancak beyaz bir Amerikalı daha büyük bir saldırı yapınca ´çok hasta ve deli´ nitelendirmesinde bulunduğunu hatırlattı.
 
Amerikan NBC kanalının siyaset editörü Mark Murray de Trump´ın 2015 yılında Kaliforniya´nın San Bernardino kentinde meydana gelen saldırıdan sonraki tepkisiyle Las Vegas saldırısından sonraki tepkisinin çok farklı olduğunu kaydetti. Trump, San Bernardino saldırısından sonra Amerikan Fox TV´de katıldığı bir programda 'İslam bizden nefret ediyor' demiş, söz konusu saldırının ardından 'Müslümanların ABD´ye girişi tamamen yasaklanmalı' açıklamasını yapmıştı. 

ABD´nin Las Vegas kentinde pazar gecesi Stephen Paddock adlı Amerikan vatandaşı, bir konser alanındaki katılımcıların üzerine yolun karşısındaki otelden silahlı saldırı düzenlenmiş, saldırıda en az 59 kişi hayatını kaybetmiş, 525 kişi yaralanmıştı. Federal Soruşturma Bürosu (FBI), saldırganın herhangi bir uluslararası terör örgütüyle bağlantısının olmadığını açıklamıştı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading