• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Trump sosyal medya şirketi 1 milyar dolar topladığını söyledi

Trump sosyal medya şirketi 1 milyar dolar topladığını söyledi

Donald Trump´ın yeni sosyal medya şirketi, planlanan bir borsa listelemesinden önce yatırımcılardan 1 milyar dolar toplamak için anlaşmalar imzaladığını söyledi.

 

Trump Medya ve Teknoloji Grubu, önümüzdeki yılın başlarında Truth Social adlı bir sosyal medya uygulamasını başlatmak için çalışıyor.

Trump, Ocak ayında ABD Capitol´e yapılan saldırının ardından Twitter ve Facebook´tan yasaklı kalmaya devam ediyor.

'1 milyar dolar, Big Tech´e sansür ve siyasi ayrımcılığın sona ermesi gerektiğine dair önemli bir mesaj gönderiyor' dedi.

'Bilançomuz genişledikçe, Trump Medya ve Teknoloji Grubu, Big Tech´in zorbalığına karşı savaşmak için daha güçlü bir konumda olacak.'

Trump, bu yılın başlarında Truth Social´ı başlatmayı planladığını açıklayarak, bunun 'siyasi ideoloji temelinde ayrımcılık yapılmadan' sohbete izin vereceğini söyledi.

Trump Media & Technology Group, projede özel amaçlı satın alma şirketi (Spac) veya 'boş çek şirketi' olarak adlandırılan Digital World Acquisition ile ortak oldu.

Bu yılın başında ABD borsasında büyük bir hikaye haline gelen Spacs, yalnızca özel bir şirketle birleşmek ve halka arz etmek amacıyla kurulmuş paravan şirketlerdir. Bununla birlikte, kendileriyle birleşen bazı şirketlerin iddialı mali projeksiyonlarını gerçekleştirememesinden sonra parlaklıklarının çoğunu kaybettiler.

Bu, eski ABD başkanının, görev süresiyle ilgili tartışmalara rağmen güçlü mali destek alma yeteneğinin altını çiziyor gibi görünüyor.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor