Trump Suriye´deki Saldırıdan Obama´yı Sorumlu Tuttu
Başkan Donald Trump, Suriye´deki kimyasal saldırıyı kınayarak, bu eylemlerin bir önceki Obama yönetiminin ‘zayıflığı ve iradesizliğinin´ bir neticesi olduğunu savundu.
Başkan Donald Trump, Suriye´deki kimyasal saldırıyı kınayarak, bu eylemlerin bir önceki Obama yönetiminin ‘zayıflığı ve iradesizliğinin´ bir neticesi olduğunu savundu.
Trump Suriye´nin İdlib kentinde onlarca kişinin ölümüne yol açan saldırıyla ilgili yaptığı yazılı açıklamada, “Suriye´de bugün kadın ve çocuklar dahil masum insanlara karşı girişilen menfur kimyasal saldırı, medeni dünya tarafından görmezden gelinemez” ifadesini kullandı.
ABD Başkanı şöyle devam etti:
“Beşar Esat rejiminin bu çirkin eylemleri, bir önceki yönetimin zayıflığı ve iradesizliğinin bir neticesi. Başkan Obama 2012´de kimyasal silahların kullanımına karşı ‘kırmızı çizgi´ ilan etmişti ve sonrasında hiçbir şey yapmadı.”
Trump, ABD olarak dünya genelindeki müttefikleriyle birlikte, bu ‘tahammül edilmez´ saldırıyı kınadıklarını vurguladı.
Tillerson: ´Ölümlerden İran ve Rusya da sorumlu´
Suriye´deki saldırıyla ilgili olarak ABD yönetiminden bir açıklama da Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´dan geldi.
Tillerson yazılı açıklamasında, İran ve Rusya´yı eleştirdi. İran ve Rusya´nın da bu ölümlerde büyük bir ahlaki sorumluluk taşıdığını belirten Tillerson, bu iki ülkeye Suriye rejimi üzerinden nüfuzunu kullanmaları çağrısında bulundu.
ABD´nin İdlib´de kimyasal silahlarla düzenlenen saldırıyı güçlü bir şekilde kınadığını kaydeden Tillerson, bunun, sadece son bir ay içerisinde bu tür silahların kullanıldığı iddia edilen üçüncü vaka olduğuna dikkati çekti.
Tillerson, Beşar Esat´ın ‘zalim ve arsız bir barbarlıkla´ hareket ettiğini belirterek, “İran ve Rusya dahil onu savunanlar ve destekleyenler, Esat ya da onun niyetleri hakkında bir yanılgıya düşmemeli. Kendi halkına karşı kimyasal silahlarla saldıran herhangi bir kişi, insan ahlakını hiçe saymaktadır ve sorumlu tutulmalıdır” dedi.
Suriye´de şu anda yedinci yılına giren iç savaşta gerçek bir ateşkese ihtiyaç duyulduğunu ve bölgedeki silahlı savaşçıların destekçilerinin de ateşkese uyulmasını sağlaması gerektiğini kaydeden Tillerson, şöyle devam etti:
“Rusya ve İran´ı bir kez daha, Suriye rejimi üzerindeki nüfuzlarını kullanmaya ve bu tip korkunç bir saldırının tekrar yaşanmamasını garanti etmeye çağırıyoruz. Astana´da müzakere edilen ateşkeste kendilerini garantör ilan eden iki ülke olarak Rusya ve İran da bu ölümlerin büyük bir ahlaki sorumluluğunu taşımaktadır.”
Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.
TürkiyeSiyonist emperyalizm ve iki manyak…
En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.
DünyaBir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.
TürkiyeGençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret
Siyonist emperyalizm ve iki manyak…
Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade
Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı
Genç ASAM
Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı
Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…
Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz
Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi
2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?
Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi
Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı
ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi
İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı
Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme
HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı
ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…
Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız
KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'
Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi
İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor
Helal telefon olsa alır mıydın?
Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük
Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025
Milletimizin başı sağ olsun
Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!
Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda
Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı
Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor
Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'
Yükleniyor
