Tarih: 13.03.2018 19:03

Trump: Tillerson ile İran dahil birçok konuda anlaşmazlık yaşadık

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, Dışişleri Bakanı Rex Tillerson´ı görevden alıp yerine CIA Direktörü Mike Pompeo´yu getirmesinin ardından kameraların karşısına geçti. 

´´Rex´i severdim, ama zihniyetlerimiz, düşünce biçimimiz gerçeten farklıydı´´ diye söze başlayan Trump´la bir gazeteciyle arasında şu diyalog yaşandı:

Gazeteci: Tillerson´ı size moron dediği için mi kovdunuz?

Trump: Ne?

Gazeteci: Tillerson´ı size moron dediği için mi kovdunuz?

Trump: Bir daha söyleyin.

Gazeteci: Neden şimdi?

Trump: Kendisinin aklına saygı duyuyorum. Beraber içinden geçtiğimiz sürece saygı duyuyorum. İyi bir ilişkimiz ve kimyamız var. İnsanlar niye anlaşırsa o yüzden… Ben daha ilk günden Mike Pompeo ile iyi anlaştım… Açıkçası Rex ile de anlaşıyorum. Rex´e iyi şeyler diliyorum. Artık daha çok mutlu olacağını düşünüyorum. Bugüne kadar yaptığı hizmet için teşekkür ediyorum ama en baştan beri Mike ile çok iyi bir kimya yakaladık.

Tillerson´ın sonbaharda kabine toplantıları sırasında Trump´tan ´moron´ diye bahsettiği iddia edilmiş, bu iddialar taraflarca doğrudan yalanlanmazken, Trump bakanıyla IQ testine girmeye hazır olduğundan söz etmişti. O zamandan beri Tillerson´un idareten dışişleri koltuğunda oturduğu konuşuluyordu.

Trump gazetecilere açıklamasında 'Aslında oldukça iyi anlaşıyorduk ama bazı konularda anlaşmazlık yaşıyorduk. İran´la (nihai nükleer) anlaşmaya bakın. Korkunç bir anlaşma olduğunu düşünüyorum ama sanırım Tillerson sorun olmadığını düşünüyordu. Biz anlaşmayı bozmak ya da başka bir şeyler yapmak istedik, ama Tillerson bizden biraz daha farklı düşünüyordu´´ dedi.

Pompeo ile daha uyumlu çalışacaklarını söyleyen Trump, ´´Benim de dışişleri bakanından istediğim tam bu´´ vurgusu yaptı.

Trump, bu kararı kendi başına aldığını da sözlerine ekledi.

´TILLERSON KARARIN SEBEBİNİ BİLMİYOR´

Nitekim ABD Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Steve Goldstein 'Tillerson, Trump´la konuşmadı. Kararın nedenini de bilmiyor ama bu görevi yapma fırsatı verildiği için de minnettar' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —