Tarih: 21.09.2017 14:08

Trump ´ülke keşfetti´, sosyal medya karıştı: Ne demek istiyor?

Facebook Twitter Linked-in

 

Trump, New York´taki 72. BM Genel Kurulu çerçevesinde Afrikalı liderin ağırlandığı yemekte 2 kez ‘Nambiya´ isimli bir ülkeden söz etti.

Trump 'Gine ve Nijerya´da korkunç bir Ebola salgınıyla boğuştunuz. Nambiya´daki sağlık bakımı hizmetleri ise giderek daha kendi kendine yetebilir hale geliyor' ifadelerini kullandı.

Trump´ın, Namibya, Gambiya veya Zambiya´dan mı bahsettiği bilinmezken sosyal medya kullanıcıları konuya kendilerince açıklık getirdi. 

Elnathan John isimli kullanıcı, bu yeni ülke için “Nambiya: Namibyalıların Zambiya ve Gambiyalılarla sıklıkla ilişkiye girmesinden dolayı 2017´de ortaya çıkan bir Güney Yarımküre ülkesi” açıklamasını yaptı.

​ABD´li ırkçılık karşıtı aktivist Rachel Dolezal da, “Nambiya´ya ben de gittim” esprisi yaptı.

​JoshuaWarren kullanıcısı ise ´Nambiya Prensi´nin Trump´la görüşmesinden sonra BM´den ayrılışına´ dair bir görüntü paylaştı:

​Bir başka Twitter kullanıcısı da Trump´ın ‘yatmadan önceki son tweeti´ olarak bilinen ve bu tweet´inde kullandığı ‘covfefe´ ifadesini hatırlattı. Gerçekte bir anlamı olup olmadığı ya da basit bir imla hatası olup olmadığı bilinmese de türlü tartışmalara yol açan ‘covfefe´nin bir ihracat ürünü olduğunu belirten OkayAfrika isimli kullanıcı “Araştırmacılara göre, Nambiya´nın başlıca ihraç malı Covfefe. Ticareti arttırmak için büyük bir anlaşma üzerinde çalışılıyor. Çok, çok büyük bir anlaşma” ifadelerini kullandı.

 

 

​Trump, gece yarısı attığı ve yarım bırakıldığı anlaşılan mesajda Trump 'Basında sürekli olarak olumsuz yer verilmesine rağmen´ demişti. Trump 6 saat sonraki yeni Twitter mesajında ise 'Kim ´covfefe´nin gerçek anlamını tahmin edebilecek? Tadını çıkarın!' ifadelerini kullanmıştı.

Trump, Avustralya Başbakanı Malcolm Turnbull arasında geçen telefon konuşmasında da ´yerel süt insanlar´ demiş ama ne söylemek istediği anlaşılamamıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —