Tarih: 06.01.2017 15:48

Trump, Ulusal İstihbarat Direktörü adayını açıkladı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD basınınındaki haberlere göre Trump, 73 yaşındaki Coats´u 16 istihbarat ve güvenlik kurumunu korrdine eden ABD Ulusal İstihbarat Direktörü olarak aday gösterecek.

Trump ile geçen sene kasım ayında görüşen Coats, basına 'Buraya tecrübelerimi paylaşmak üzere davet edildim. Ben de buna karşılık bazı tecrübelerimi aktararak önerilerimi paylaştım' açıklamasında bulunmuştu.

COATS, RUSYA´NIN KARA LİSTESİNDE OLMAYI ´ONUR´ OLARAK NİTELEMİŞTİ

1989´dan 1999´a ve 2011´den 3 Ocak 2017´ye kadar Indiana senatörlüğü yapan Cumhuriyetçi Coats, Kırım´ın Rusya´ya bağlanmasının ardından Rusya´ya uygulanan yaptırımları savunduğu için Kremlin´in kara listeye aldığı 3 Beyaz Saray görevlisi ve 6 parlamento üyesi arasında yer almış ve ülkeye girmesi yasaklanmıştı.

Coats yasağın ardından Twitter´daki mesajında 'Bu yaz ailemle birlikte Sibirya´ya tatile gidemeyeceğim için üzüldüm ancak listede olmak benim için bir onur' demişti.

Başkan George W. Bush yönetimi sırasında ABD´nin Almanya Büyükelçisi olarak görev yapan Coats, ABD Senatosu Seçilmiş İstihbarat Komitesi´nde de görev almıştı.

Coats´un adaylığının Senato´da da onaylanması gerekiyor.

NSA´NIN ´TELEKULAK´ FAALİYETLERİNİ SAVUNMUŞTU

ABD Ulusal İstihbarat Direktörü görevini yapan kişi, Merkezi Haberalma Teşkilatı (CIA), ABD İç Güvenlik Bakanlığı, Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Ulusal Güvenlik Dairesi (NSA) gibi farklı istihbarat birimleri arasındaki koordinasyonu yönetiyor.

2013 yılında eski istihbarat çalışan Edward Snowden´ın NSA´nın ABD vatandaşlarının telefon kayıtlarını toplu şekilde gizlice dinlediğini ortaya çıkarmasından sonra Coats bu kurumun faaliyetlerini savunmuştu.

Coats konu ile ilgili olarak Wall Street Journal gazetesindeki yazısında 'İstihbarat camiası tam olarak ABD halkının istediğini yapıyor. Bu faaliyetler ülkeyi El Kaide gibi terörist gruplardan korumanın en etkili yollarından bazılarını temsil ediyor' demişti.

Coats, 2015´de yaptığı bir açıklamada da, 'IŞİD´e yabancı savaşçıların katılımını engellemek için Türkiye´nin sınır güvenliğini NATO´nun sağlaması gerektiğini' söylemişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —