Trump Venezüella´ya Amerikan askerlerini gönderme olasılığını dışlamadı: Şüphesiz seçeneklerden biri

Trump Venezüella´ya Amerikan askerlerini gönderme olasılığını dışlamadı: Şüphesiz seçeneklerden biri

ABD Başkanı Donald Trump, Venezüella´da Amerikan ordu birliklerini kullanma seçeneğinin masada olduğunu belirtti.

 

ABD´deki CBS News kanalına konuşan Trump, Venezüella´da ABD Silahlı Kuvvetleri´ni kullanma seçeneğini dışlamadığını ifade etti. 

Röportaj sırasında gazeteci, 'Sizi Venezüella´da Amerikan askerlerini kullanmak zorunda bırakacak olan şey ne? Ulusal güvenlik çıkarı nedir?' sorusunu sordu.

Soru üzerine Trump, 'Bunu konuşmak istemiyorum. Fakat bu şüphesiz seçeneklerden biri' yanıtını verdi.

Daha önce Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton, Venezüella ordusunun yüksek rütbelilerine seslenerek, kendini devlet başkanı ilan eden muhalif lider Juan Guaido ve taraftarlarını desteklemeleri çağrısı yapmıştı.

Venezüella´nın Birleşmiş Milletler (BM) Daimi Temsilcisi Samuel Moncada ise ABD´nin darbe ile ülkeyi sömürgeleştirmeye hazırlandığını açıklamıştı.

RUS SENATÖR: ABD VENEZÜELLA´DA ASKERİ MACERAYA ATILMAZ

Trump´ın CBS´e açıklamalarını Sputnik´e yorumlayan Rus senatör Vladimir Cabarov, ABD´nin Venezuela´da askeri bir maceraya atılmayacağını ve silahlı kuvvetlerini oraya göndermeye cesaret edemeyeceğini söyledi.

Cabarov, 'ABD´nin böyle bir askeri maceraya atılacaklarını sanmam. Aksi taktirde Venezüella´da, (Venezüella Devlet Başkanı Nicolas) Maduro´ya sempati duyan diğer ülkelerden gönüllülerinde katılabileceği güçlü bir gerilla hareketi başlar' diye konuştu. 

ABD Başkanı Donald Trump´ın bu tür açıklamalarla ‘Venezüella Silahlı Kuvvetleri´ni yeminlerini bozdurmaya ve meşru olarak seçilmiş olan ülke yönetimine ihanet etmelerini sağlamaya´ çalıştığını belirten Cabarov, Trump´ın Venezüella´ya asker göndereceğine yönelik açıklamalarının büyük bir olasılıkla ‘bugün bir şey söyleyip ertesi gün aynı şeyi reddederek kendi tarzında yaptığı´ önceki açıklamalarından farklı olmayacağını kaydetti.

Rus senatör, 'Venezüella´da ABD Silahlı Kuvvetleri hem Amerikalılar, hem de tüm dünya tarafından kesinlikle meydan okuma olarak değerlendirilecek. Bu noktaya gelmeyeceğine inanıyorum' ifadelerini kullandı.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading