• BIST 100

    10562,21%2,35
  • DOLAR

    32,28% 0,03
  • EURO

    35,03% -0,14
  • GRAM ALTIN

    2477,42% 0,47
  • Ç. ALTIN

    3969,21% 0,52

Trump, yasaları ´çocuk masası´nda imzaladı

Trump, yasaları ´çocuk masası´nda imzaladı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray´daki Roosevelt Odası´nda dört yeni yasaya imza attı. Ancak Trump, yasaları imzalamak için oturduğu masayı küçük bularak, ´çocuk masası´na benzetti.

 

ABD Başkanı Donald Trump, pazartesi günü onaylaması için kendisine sunulan kanunları, imza anına katılan kişilerin fazla sayıda olması nedeniyle Oval Ofis´te imzalayamayınca, ´küçük masa´ krizi yaşadı. 

Metni imzalamak için oturduğu masayı 'Hayatımda gördüğüm en küçük masa' şeklinde tanımlayan Trump, 'Bu bir çocuk masası' diyerek yaptığı espriyle salondakileri kahkahalara boğdu.

Oval Ofis´teki büyük çalışma masasının aksine, oldukça küçük boyutlara sahip bu masanın, 19.yüzyılda Kuzey Kutbu´nda keşif yapan bir tarihi gemiden kalan malzemelerden yapıldığı öğrenildi. Boyutları ve taşınabilirliği sebebiyle imza töreninde kullanılmasına karar verilmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Trump´ın imzaladığı yeni kanun değişikliklerinin, önceki ABD Başkanı Barack Obama tarafından düzenlenmiş eğitim, çalışma ve yerel yönetimler alanlarındaki kanunlar hakkında olduğu belirtildi.



23° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor