Tarih: 26.06.2017 16:58

Trump yönetiminde Putin tartışması

Facebook Twitter Linked-in

 

AP´nin haberine göre, Trump yönetimindeki pek çok yetkili, Rusya´nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarının soruşturulduğu bu dönemde Moskova´yla mesafenin korunması gerektiğine inanıyor. 

Fakat Trump ve yönetimindeki bazı yetkililer, Rusya lideri Putin´le tüm protokol kurallarının yerine getirileceği bir ilk görüşme yapılması konusunda baskı yapıyor. AP´nin ABD yönetiminde yer alan kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Trump Putin´le protokole uygun olarak medyanın içeri alındığı bir görüşme gerçekleştirmek istiyor.

Öte yandan bazı danışmanlarıysa, Trump´a, bunun yerine Putin ile ‘kısa ve ayaküstü´ bir görüşme yapmasını tavsiye ediyor. 

Beyaz Saray yetlilileri daha önce Trump ve Putin´in 7-9 Temmuz´da Almanya´nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelme ihtimalini dışlamadıklarını söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Putin ve Trump´ın ilk yüz yüze görüşmesi için belirlenmiş kesin bir format olmadığını belirtip tüm seçeneklerin kendileri için uygun olacağını belirtmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —