• BIST 100

    10279,98%0,03
  • DOLAR

    32,31% -0,06
  • EURO

    34,84% 0,14
  • GRAM ALTIN

    2408,92% 0,65
  • Ç. ALTIN

    3895,03% 0,21

Trump yönetiminde Putin tartışması

Trump yönetiminde Putin tartışması

AP haber ajansı, ABD Başkanı Donald Trump´ın Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le tüm protokol kurallarının yerine getirileceği bir görüşme gerçekleştirmek istediğini yazdı. Fakat AP´ye göre, Putin´e nasıl yaklaşılması gerekti?

 

AP´nin haberine göre, Trump yönetimindeki pek çok yetkili, Rusya´nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarının soruşturulduğu bu dönemde Moskova´yla mesafenin korunması gerektiğine inanıyor. 

Fakat Trump ve yönetimindeki bazı yetkililer, Rusya lideri Putin´le tüm protokol kurallarının yerine getirileceği bir ilk görüşme yapılması konusunda baskı yapıyor. AP´nin ABD yönetiminde yer alan kaynaklarına dayandırdığı haberine göre, Trump Putin´le protokole uygun olarak medyanın içeri alındığı bir görüşme gerçekleştirmek istiyor.

Öte yandan bazı danışmanlarıysa, Trump´a, bunun yerine Putin ile ‘kısa ve ayaküstü´ bir görüşme yapmasını tavsiye ediyor. 

Beyaz Saray yetlilileri daha önce Trump ve Putin´in 7-9 Temmuz´da Almanya´nın Hamburg kentinde düzenlenecek G20 zirvesinde bir araya gelme ihtimalini dışlamadıklarını söylemişti.

Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov ise Putin ve Trump´ın ilk yüz yüze görüşmesi için belirlenmiş kesin bir format olmadığını belirtip tüm seçeneklerin kendileri için uygun olacağını belirtmişti.



19.2° / 10.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor