Trump yaptı, Biden özür diledi!

Trump yaptı, Biden özür diledi!

ABD Başkanı Joe Biden, COP27 İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin iklim kriziyle mücadelede lider rol üstlenmeye hazır olduğunu belirti.

ABD Başkanı Joe Biden, COP27 İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin iklim kriziyle mücadelede lider rol üstlenmeye hazır olduğunu belirterek, İklim Uyumu fonu çerçevesinde ABD'nin Afrika ülkelerine 150 milyon dolarlık fon sağlanacağını duyurdu.

ABD Başkanı Joe Biden, Mısır'ın Sharm El-Sheikh kentinde düzenlenen Birleşmiş Milletler (BM) İklim Zirvesi'ne (COP27) katılarak, ABD'nin iklim kriziyle mücadelesindeki taahhütlerini vurguladı. ABD'nin iklim kriziyle mücadelede lider rolünü geri almaya hazır olduğunu söyleyen Biden, COP27 İklim Zirvesi'nde yaptığı konuşmada, ABD'nin İklim Uyum fonu taahhüdünü arttırdığını duyurdu. Biden iklim kriziyle mücadele çerçevesinde, Afrika ülkelerinin iklim acil durumuna uyum sağlamasına yardımcı olmak için 150 milyon dolarlık bir fon ayrıldığını aktardı. İklim krizinin "dünya için varoluşsal bir tehdit" olduğunu söyleyen Biden, ABD'nin 2030 yılına kadar karbon emisyon hedefini tutturacağını ifade etti. Biden, "Burada ABD Başkanı olarak içtenlikle söylüyorum; Amerika Birleşik Devletleri 2030 yılına kadar emisyon hedeflerimizi karşılayacaktır" dedi.

Biden, konuşması sırasında ABD'nin eski Başkanı Donald Trump yönetiminde ABD'nin Paris İklim Anlaşması'ndan çekilmesinden dolayı özür diledi. İyi bir iklim politikasının, iyi bir ekonomi politikasına bağlı olduğunu ifade eden Biden, "ABD'nin yapması gereken ve dünyanın geri kalanı için yapmak zorunda olduğumuz dönüşümsel değişiklikleri yapmaya kararlı olarak başkanlığa geldim. ABD'yi iklim konusunda güvenilir ve komite küresel lideri olarak yeniden yapılandıracağım. Emisyon hedeflerine ulaşmak için her ulusun adım atması gerekiyor. Bu toplantıda iklim hedeflerimizi yenilemeli ve yükseltmeliyiz. ABD harekete geçiyor. Herkes harekete geçmeli. Bu, küresel bir görev ve sorumluluktur” ifadelerini kullandı. Biden ABD'nin zorlukları aciliyetle karşıladığını söyleyerek daha temiz enerji için akıllı tarımı destekleyen Enflasyon Azaltma Yasasını duyurdu. Biden, sera gazı metanı üzerinde daha fazla kısıtlamaya yönelik yönetiminin yeni kurallar aldığını duyurarak ayrıca bu doğrultuda yabancı ülkelerle yeni ortaklıkların olduğunu aktardı.
 
"Rusya'nın savaşı, dünyayı fosil yakıtlara bağımlılıktan kurtarma ihtiyacının aciliyetini artırıyor"

Rusya'nın Ukrayna'daki savaşına değinen Biden, Avrupa'daki bir kara savaşının enflasyona kadar bir dizi kriz, uluslararası odağın dikkatini dağıttığını söyledi. Biden, “Bu arka planda, iklim taahhütlerimizi ikiye katlamamız her zamankinden daha acil. Rusya'nın savaşı, yalnızca dünyayı fosil yakıtlara bağımlılığından kurtarma ihtiyacının aciliyetini artırıyor" dedi.

 

 



Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Sadi ÖZDEMİR

Türkiye

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Türkiye

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

KONFERANS:

Türkiye

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Al Monitor’ün analizine göre ABD geri adım atarken Türk savunma sanayisi NATO’nun bel kemiği oldu. Uzmanlar, Avrupa’nın güvenlik açığını kapatan tek ülkenin Türkiye olduğunu ifade ediyor.

Teknoloji

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Fransa, Monako, Belçika, Lüksemburg ve Malta, Filistin Devleti'ni tanıdıklarını duyurdu

Cumhurbaşkanı Erdoğan Fox News'e konuştu: Gazze'deki soykırımın faili Netanyahu'dur

Gram altın kritik seviyeyi aşarak rekor kırdı

Dört haftadır güncel İtalya gezilerimi yazıyorum. Şimdi size hepsinin linklerini beraber takdim ediyorum.

Türk Milliyetçileri Türk Kültür Kampı’nda Buluştu

Rusya - Ukrayna Savaşında Macron'un Umudu Türk Askeri! Türkiye 3. Dünya Savaşını Nasıl Önledi?

Ve Gazze ve vicdan ve merhamet…

İNSANIN SIRRI” NEDİR?

KKTC Cumhurbaşkanı Tatar: Kıbrıs Türkü yalnız değildir, bu yolculukta her zaman Türkiye Cumhuriyeti yanımızdadır

Gazze'de son 24 saatte 18 kişi açlıktan hayatını kaybetti

Milli platformlara güç katan yeni sistemler IDEF 2025'te görücüye çıkacak

Sakarya'da çıkan orman yangınına müdahale sürüyor

KINAMA BİLDİRİSİ

Yaşargil Efsanesi

“YÜZYILIN CERRAHI” HAYATINI KAYBETTİ

“MİLLİ UÇAK KAAN”ENDONEZYA YOLCUSU

Soykırım destekçisi Siyonist bakanlara 'canavarlık' yaptırımı! Ülkeye girişleri yasaklandı

Trump'tan göstericilere hapis tehdidi! Toplu tutuklamalar başladı: Sokağa çıkma yasağı uygulanıyor

Ferdi Zeyrek'in ölümünde bilirkişi raporu tamamlandı: Mühendislerin dikkat çektiği altı tespit

İstanbul'un üç ilçesinde seçim tamamlandı: Gaziosmanpaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti

Togg'un yeni sedan modeli yollarda! İşte tahmini satış fiyatı

Terörsüz Türkiye’ meselesi konuşuldu

BELARUS BAŞKONSOLOSU VAKFIMIZI ZİYARET ETTİ

GENÇLERDEN 19 MAYIS BULUŞMASI

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı kutlu olsun

Yükleniyor