• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump´a ´adaleti engelleme ve görevi kötüye kullanma´ soruşturması

Trump´a ´adaleti engelleme ve görevi kötüye kullanma´ soruşturması

ABD Başkanı Donald Trump hakkındaki ´adaleti engelleme, yolsuzluk ve görevini kötüye kullanma´ soruşturması kapsamında bugün 60 kişiden belge talep edilecek. Soruşturmanın, Trump´ın görevinden azledilmesi sürecinin başlatılmasıyla so

 

ABD Temsilciler Meclisi´nin Adalet Komitesi Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, Trump ve yardımcılarına yönelik adaleti engelleme, yolsuzluk ve görevi kötüye kullanma iddialarının soruşturulması kapsamında Beyaz Saray çalışanlarından Adalet Bakanlığı memurlarına kadar 60´dan fazla kişiye belge taleplerinin gideceğini söyledi.

Belge talep edilecek kişiler arasında Trump´ın en büyük oğlu Donald Trump Jr´un yanı sıra Trump´ın şirketler grubunun finans müdürü olan Allen Weisselberg de yer alıyor. 

Amerikan basını, soruşturmanın Başkan Donald Trump´ın görevinden azledilmesi sürecinin başlatılmasıyla sonuçlanabileceğine dikkat çekiyor.

´TRUMP´IN ADALETİ ENGELLEDİĞİ AÇIK´

Adalet Komitesi Başkanı Demokrat Jerrold Nadler, ABD televizyonuna verdiği röportajda, Trump´ın eski avukatı Michael Cohen´in ABD Kongresi´ne verdiği ifadeyi hatırlattı.

Nadler, 'Cohen´in ifadesinden öğrendiğimiz şu ki; başkan doğrudan pek çok suçu kapsıyor, hem aday olduğu süreçte hem de Beyaz Saray´dayken' dedi.

'Başkan´ın adaleti engellediği çok açık' diyen Nadler, kişisel servet edinmeden gücünü kötüye kullanma ve Rusya´nın başkanlık seçimlerine müdahale soruşturmasına tehdit oluşturmaya kadar pek çok hukuk kuralını çiğnediğini söyledi. 

Nadler, Trump´ın görevinden alınma sürecinin başlatılmasına ilişkin ise, 'Daha o noktaya gelmeye çok var. Elimizde henüz kanıt yok, ama gerekli soruşturmayı başlatacağız' yorumunu yaptı.

BAŞKAN: CADI AVI

Eski avukatı Cohen´in ifadeleri sonrası biraz daha köşeye sıkışan Donald Trump, ‘masum olduğunu´ ve kendisine karşı bir ‘cadı avı başlatıldığını´ savunuyor.

Rusya´nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği iddialarını inceleyen özel savcı Robert Mueller´in yakın zamanda nihai raporunu Adalet Bakanlığı´na sunması bekleniyor.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor