Tarih: 10.11.2016 10:39

Trump´ı cinsel tacizle suçlayan Harth: Hillary´nin acısını anlıyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

 

Trump´ın kendisine ´tecavüz girişimi´nde bulunduğunu öne süren Harth, Twitter´dan yaptığı açıklamada başkanlık yarışını kaybeden Demokrat aday Hillary Clinton´a destek mesajı gönderdi. Harth, 'Hillary´nin acısını gerçekten anlıyorum' diye yazdı.

​Clinton dün Trump´ın zaferinin ardından yaptığı konuşmada 'Seçim sonucunun hepinizi hayal kırıklığına uğrattığını biliyorum. Benim de canımı çok acıttı. Ve bu acı bir süre devam edecek. Ancak Donald Trump´ın da iyi bir başkan olacağına eminim' demişti.

Cumhuriyetçi Parti´yi desteklemesine rağmen Clinton´a oy verdiğini daha önce açıklayan Harth, diğer mesajında da ' Başım dönüyor ama neden şaşırıyorum ki? Donald her zaman istediğini aldı' ifadelerini kullandı.

​New York´ta yaşayan ve makyaj sanatçısı olan Harth, New York Daily News´a yaptığı son açıklamada da  ´Çok sayıda Trump destekçisinin internette kendisini tehdit etmesine rağmen yaşadıklarını anlatmış olduğu için mutlu olduğunu´ söyledi. Harth ayrıca 'Çok sayıda kadın benzer şeyleri yaşadıklarını bana anlattı ancak bunu herkese açıklamaya korkuyorlar' dedi.

´ELLERİ HER YERİMDEYDİ´

Harth Guardian gazetesine Trump´a açtığı davanın ayrıntılarını anlatmış, erkek arkadaşı ile birlikte iş kurmak için görüşmeler yaptığı Trump´ın 6 yıl boyunca kendisine birçok kez cinsel tacizde bulunduğunu söylemişti. Bu olaylardan birinde Trump´ın kendisini kızı Ivanka Trump´ın yatak odasına götürerek  ´tecavüz girişimi´nde bulunduğunu söylemişti.

Harth olayla ilgili gazeteye ' Beni duvara itti. Elleri her yerimdeydi. Ona fiziksel olarak ´Ne yapıyorsun? Dur.´ demek zorunda kaldım. Bu şok ediciydi çünkü erkek arkadaşım George´ı ve onun o sırada yan odada olduğunu biliyordu. Ben iş için oradayken bunu nasıl yapabiliyor?' demişti.

Trump cinsel taciz iddialarını redderken, Harth davasını sözleşme ihlali nedeniyle düşürmüştü.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —