• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

Trump´ın avukatı Giuliani: Kim, ABD ile zirve için yalvardı

Trump´ın avukatı Giuliani: Kim, ABD ile zirve için yalvardı

ABD Başkanı Donald Trump´ın avukatlarından Rudy Giuliani, Trump´ın zirveyi iptal etme kararı üzerine Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un toplantının yapılması için yalvardığını söyledi.

 

Eski New York Belediye Başkanı Giuliani, İsrail´de katıldığı bir konferansta yaptığı konuşmada, Kuzey Kore tarafından ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence´e yönelik hakaret içeren açıklamanın ve nükleer savaş tehdidinin ardından Trump´ın zirveyi iptal etmekten başka seçeneğinin kalmadığını belirtti.

Giuliani, Washington yönetiminin bu katı tutumunun Kuzey Kore lideri Kim´i, tavrını yumuşatmaya zorladığını ifade ederek, 'Kim Jong-un, dizlerinin üzerine çökerek bunun (zirve) için yalvardı' yorumunu yaptı.

Trump, 24 Mayıs´ta Kuzey Kore lideri Kim´e bir mektup yazarak, son açıklamalarındaki ´öfke ve açık düşmanlıktan´ ötürü 12 Haziran´da iki lider arasında Singapur´da yapılması planlanan zirveye katılmayacağını belirtmişti. 

Bundan bir hafta sonra Beyaz Saray Sözcüsü Sarah Sanders, Trump ile Kim´in Singapur´da yapılması muhtemel zirveyle ilgili hazırlıklarını 'aktif bir şekilde' sürdürdüğünü açıklamıştı.

Nükleer silahsızlanma ve güvenlik konularının masaya yatırılması beklenen 12 Haziran´daki zirvenin, 1950-53 yıllarındaki Kore Savaşı´ndan bu yana devam eden ateşkes durumunun kalıcı bir barışa dönüşmesi yolunda kritik bir adım olması öngörülüyor.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor