• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Trump´ın avukatı: Hillary Clinton´ın Trump´ın yatak odasını izlettiğine dair elimde delil var

Trump´ın avukatı: Hillary Clinton´ın Trump´ın yatak odasını izlettiğine dair elimde delil var

Eski ABD Başkanı Donald Trump´ın avukatı Rudy Giuliani, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında Demokrat aday Hillary Clinton´ın Cumhuriyetçi rakibi Trump´a yönelik casusluk faaliyetleri yürüttüğünü kanıtlayan kanıtlara sahip olduğunu i

 

Eski ABD Başkanı Donald Trump´ın avukatı Rudy Giuliani, 2016 Başkanlık seçimleri sırasında Demokrat aday Hillary Clinton´ın Cumhuriyetçi rakibi Trump´a yönelik casusluk faaliyetleri yürüttüğünü kanıtlayan kanıtlara sahip olduğunu iddia etti.

Newsmax TV´ye konuşan Giuliani, ABD´deki çekişmeli 2016 Başkanlık seçimlerine dair çarpıcı iddialarda bulundu.

Giuliani, müvekkili Donald Trump´ın yatak odasının o dönemki Demokrat rakibi Hillary Clinton tarafından izlendiğini ileri sürerek, delillerin yıllardır kendi yatak odasında bulunduğunu kaydetti.

Giuliani şu ifadeleri kullandı:

'Size tam olarak nasıl olduğunu söyleyemem ama (Trump´ın) o zamanlar (casusluğu) nasıl bildiğini biliyorum. (...) Bu söylediklerimin laf salatası olduğunu düşünebilirler, ancak hiçbiri henüz ortaya çıkmamış yaklaşık 1.000 kanıt tarafından desteklenen bir iddia bu.'

Trump´ın eski avukatının söz konusu iddiaları, ´Hillary Clinton´ın Trump Tower´ın internet sunucularına sızmak ve Trump ile Rusya arasında bir bağlantı olduğu iddiasını destekleyecek bir kanıt bırakmak için isimsiz bir teknoloji firmasına ödeme yaptığı´ yönünde bulgulara ulaştığını ileri süren Özel Danışman John Durham´ın açıklamalarından sonra geldi.

Durham, Hillary Clinton´ın seçim kampanyasında bir avukat olarak görev almasına rağmen ´hiçbir müşteriye çalışmadığını´ söyleyerek Trump ile Rusya arasında bir bağlantı olduğuna dair elinde delil olduğunu bildirip FBI´ı yanlış yönlendirdiği belirtilen Michael Sussman hakkındaki ´federal yetkililere yalan söylemek´ suçlamasına dair soruşturma yürütüyor.

Sussman hakkındaki iddiaları yalanlarken, masum olup olmadığına mahkemede karar verilecek.

Trump, Durham´ın Sussman´a ilişkin elde ettiği bulgulara dair açıklama yapmış, açıklamasında Clinton´ın 2016 Başkanlık Seçimleri´nde yaptıklarının ´en üst seviyede vatan hainliği´ olduğunu söylemiş ve daha fazla bulguların geleceği sinyalini vermişti:

'Görünen o ki bu daha bir başlangıç. Dosyayı okursanız ve neler olduğunu anlarsanız bununla ilgili (...) başka birçok şeyin daha olduğunu göreceksiniz. Gerçekten, bu yüzyılın suçunun bir devamı.'

Clinton Durham´ın açıkladığı bulgulara ilişkin açıklama yapmayı reddetmişti.

 

 

 



18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor