• BIST 100

    10276,88%0,67
  • DOLAR

    32,34% -0,07
  • EURO

    34,74% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2390,37% -0,26
  • Ç. ALTIN

    3880,65% 0,07

Trump´ın Avukatından Anayasa Mahkemesi Kartı

Trump´ın Avukatından Anayasa Mahkemesi Kartı

Başkan Donald Trump´ın 2016 seçim kampanyası sırasında Rusya´yla anlaşıp anlaşmadığının incelendiği soruşturma kapsamında özel savcı Robert Mueller kendisine soru yöneltmek istiyor. Ancak Başkan´ın avukatları bu konuda istekli de?

 

ABC kanalının ‘‘This Week´´ programına katılan Trump´ın avukatı Jay Sekulow, Başkan Trump´ı ifade vermeye zorlayacak herhangi bir girişimin Anayasa Mahkemesi´ne taşınacağını söyledi.

Sekulow, Trump´ın Özel Savcı´yla gönüllü olarak bir mülakata oturma konusunda henüz kararını vermediğini de sözlerine ekledi.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin Amerikan istihbarat dairelerinin Rusya´nın 2016 başkanlık seçimlerine müdahale ettiği şeklindeki bulgularını reddediyor. Başkan Trump da Rusya´yla gizli anlaşma yaptığı iddialarını reddediyor ve her fırsatta soruşturmanın bir ‘cadı avı´ olduğunu söylüyor.

Mueller´ın mahkemeyle Başkan´a celp göndererek Başkan´ı mülakata zorlama seçeneği mevcut. Ancak Sekulow, Başkan´ın Anayasa´nın ikinci maddesine göre Adalet Bakanlığı tarafından yürütülen herhangi bir soruşturmayı durdurma yetkisine sahip olduğunu hatırlatıyor.

Mueller´ın soruşturmasının bir ayağı Kasım 2016 seçimlerinden aylar önce yapılan bir toplantıya odaklanıyor. Toplantı New York´taki Trump Tower´da o dönem başkan adayı olan Trump´ın oğlu Donald Jr. ve başkanın kampanya yetkilileriyle Ruslar arasında yapılmıştı. Ruslar tarafından Trump´ın ekibine toplantıda dönemin Demokrat başkan adayı Hillary Clinton´a zarar verecek bilgi verildiği iddia edilmişti. Washington Post ve CNN Pazar günü Trump´ın Rusya soruşturmasının Donald Jr.´a uzanması ve onu yasal düzlemde zor durumda bırakmasından kaygı duyduğunu belirten haberler yaptı.

Trump ise yazdığı Twitter mesajıyla haberleri yalanladı.Trump mesajında, ‘‘Yalan haberler benim harika oğlum Donald´ın Trump Tower´da yaptığı toplantıdan kaygı duyduğumu uyduruyor. Bu toplantı bir muhalifle ilgili bilgi almaya çalıştığımız, siyasette hep yapılan türden bir toplantıydı ve hiçbir yere varmadı. Benim bundan haberim yoktu!´´ ifadelerini kullandı.



17° / 11.3°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor