• BIST 100

    10268,6%0,2
  • DOLAR

    32,29% 0,17
  • EURO

    34,84% 0,15
  • GRAM ALTIN

    2445,22% 0,54
  • Ç. ALTIN

    3877,27% 0,00

Trump´ın başarısı sonrası Fransız gazeteden çarpıcı karar

Trump´ın başarısı sonrası Fransız gazeteden çarpıcı karar

İngiltere´nin AB´den ayrılma kararının (Brexit) ve ABD seçimlerinde emlak milyarderi Donald Trump´ın sandıktan zaferle çıkması anketleri yanıltırken Fransa´nın köklü gazetelerinden La Parisien bu durumdan ´ders çıkarmaya´ çalışı

 

Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunun nisanda yapılacağı Fransa´da La Parisien gazetesi, anket yaptırıp yayınlamaktan vazgeçti.

Anketlerin Trump ve Brexit hakkında yanılmış olmasını göz önünde bulunduran gazete, seçim öncesinde bar ve fabrika gibi yerlere daha fazla muhabir gönderip halkın nabzını tutacak.

La Parisien editörü Stephane Albouy, France Inter radyosuna verdiği demeçte, 'Anketlerin hataları ve yanlışlıkları hakkında konuşmak yerine mesleğimizin özüne yani sahaya dönmeye karar verdik' dedi.

La Parisien´in anketler için bütçesinden onlarca milyon euro ayırdığını belirten Albouy şu ifadeleri kullandı: '´Zayıf sinyaller´ dediğimiz şeyleri tespit etmek istiyoruz. İnsanlarla vakit geçirip onlarla konuşacağız. Bunun, fabrika çıkışları ve popüler mahallelerde zaman geçirmek için ayrılacak olan enerji, vakit ve biraz paradan başka bir maliyeti yok. İnsanlarla konuşmak için vakit ayırmak gerekiyor. Ne de olsa bu, bizim işimiz.'




13.8° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor