• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Trump´ın Beyaz Saray´daki ilk konuğu May oldu

Trump´ın Beyaz Saray´daki ilk konuğu May oldu

Washington´da bir araya gelen ABD Başkanı Donald Trump ve İngiltere Başbakanı Theresa May, ortak basın toplanısı düzenledi. Beyaz Saray´daki ilk yabancı konuğunu ağırlayan Trump, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le ´şahane´ ilişki

 

Görüşmede ABD ile İngiltere´nin aralarındaki derin bağları yenilediği kaydedilirken; Trump, “Ticaret ve dış ilişkiler konusundaki ortak bağlarımızı güçlendirmek için çalışmayı dört gözle bekliyoruz. İki ülkenin ve halklarının önünde muhteşem günler uzanıyor” dedi.

Başbakan May´in İngiltere davetini de kabul eden Trump, önümüzdeki yıl içerisinde Londra´ya giderek Kraliçe Elizabeth´i ziyaret edeceğini söyledi.

‘YAPTIRIMLARI KONUŞMAK İÇİN ERKEN´

Başbakan May´in İngiltere davetini de kabul eden Trump, önümüzdeki yıl içerisinde Londra´ya giderek Kraliçe Elizabeth´i ziyaret edeceğini söyledi. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´le iyi ilişkilere sahip olmasının mümkün olduğunu belirten Trump, “Putin´le bir görüşme ayarlandığını biliyorum ve neler olacağını göreceğiz. Yaptırımlar konusuna gelirsek, bu konuda konuşmak için çok erken” ifadelerini kullandı.

Trump, şöyle devam etti: “Yeniden Putin ve Rusya konusuna gelirsek; iyi, kötü ya da kayıtsız demiyorum. Beyefendiyi tanımıyorum. Umarım şahane ilişkimiz olur. Bu mümkün ve öyle olmaması da mümkün. Neler olacağını göreceğiz. Amerikan halkını çok güçlü ve kuvvetli bir şekilde temsil edeceğim.”

Brexit´in İngiltere için ‘şahane´ sonuçları olacağını ifade eden Trump, “Bence, en sonunda büyük bir kazanım olacak” diye konuştu. 

MAY: TRUMP´IN NATO´YA YÜZDE 100 GÜVENİ VAR

Londra ve Washington´ın ikili ticari ilişkilerin nasıl geliştirileceği yönünde görüşmelere devam ettiğini kaydeden İngiltere Başbakanı May de, “Çabalarımızı artırmalıyız” dedi. Trump´la birlikte iki ülkenin istihbarat ve güvenlik işbirliğini derinleştirmek için atılabilecek adımları da ele aldığını belirten May, ABD Başkanı´nın NATO´ya desteğinin yüzde 100 olduğunu söylediğini aktardı.

TRUMP VE MAY, CHURCHILL´LE BİRLİKTE POZ VERDİ

Öte yandan Trump ile May, Obama´nın görevden ayrılmasının ardından Oval Ofise geri dönen, eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill´in büstünün önünde poz verdi. Obama döneminde 2009´da Oval Ofis´ten kaldırılan eski İngiltere Başbakanı Winston Churchill´in büstü, Trump´ın 20 Ocak´ta görevi devralmasının ardından Oval Ofis´teki eski yerine kavuşmuştu.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor