Tarih: 15.05.2018 09:41

´Trump´ın damadı, Katar´ı ailesinin işine yatırım yapmadığı için cezalandırdı´

Facebook Twitter Linked-in

 

NBC News´un haberine göre Katarlı yetkililer Birleşik Arap Emirlikleri´nin, Kushner üzerinde ´yasadışı bir etkisi´ olduğu suçlamasında buludu.

´BİLGİ VERMEYİ REDDETTİLER´

Haberde, Birleşik Arap Emirlikleri´nden yetkililerin, konuyla ilgili olarak ABD başkanlık seçimlerine Rusya´nın müdahale ettiği iddialarını soruşturmakla görevli özel savcı Robert Mueller´a bilgi vermeyi reddettiği de belirtildi. 

Kushner´ın yabancı yetkililerle, Beyaz Saray´ın politikalarını etkileyecek görüşmelerde bulunduğu iddia edildi.

Mueller, tanıklara Kushner´ın ailesinin gayrimenkul yatırımlarına finansman sağlama girişimlerine dair sorular yöneltti.

TRUMP TOWER´DA GİZLİ TOPLANTI

Kushner´ın girişimlerine örnek olarak özellikle Birleşik Arap Emirlikleri, Türkiye, Katar, Rusya ve Çin´den kimi isimlerle yaptığı görüşmeler gösterildi.

Katarlı bazı yetkililerin, Kushner´ın yanı sıra dönemin ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ve dönemin  Beyaz Saray Başstratejisti Steve Bannon´ın da olduğu ekibi ile Birleşik Arap Emirlikleri Veliaht Prensi Muhammed bin Zayed Al Nahyan´ın Aralık 2016´da Trump Tower´da yaptığı bir görüşmeye dair ´sakıncalı bilgilere´ sahip olduğu belirtildi.

´KUSHNER İNTİKAM ALDI´

 
İddiaya göre, Kushner ailesi New York´ta 5. Cadde (Avenue) 666 numarada yer alan en önemli gayrimenkulleri için Katar Varlık Fonu´ndan yatırım talebinde bulundu, ancak fon Kushner ailesine ret cevabı verdi. 

Kushner´ın bununla bağlantılı olarak geçen Mayıs ayında diğer Katar´a zarar vermek için diğer Körfez ülkelerini teşvik ettiği iddia edildi.

2017´nin Mayıs ayında Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn ve Mısır, Katar ile ´Ortadoğu´da terörü finanse ettiği gerekçesiyle´ diplomatik ilişkilerini kesmişti. Bunun üzerine Katar´ın bölgeyle tüm bağı kesilmiş, bunun üzerine Batı basınının bir bölümü, Katar´ın ´İran´ın kollarına itildiği´ yorumunda bulunmuştu.

´YABANCI ÜLKELERLE İLİŞKİSİ ENDİŞE KONUSU´

Trump´ın Beyaz Saray´daki sağ kolu olmasının üzerinden 13 ay geçtikten sonra damadı Kushner´in ´çok gizli´ bilgilere erişim ve ´çok gizli´ güvenlik toplantılarına katılma yetkisi sonlandırılmıştı.

Kushner´in yabancı ülkelerle ilişkilerinin Beyaz Saray´da endişe konusu olduğu da iddia edilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —