• BIST 100

    10183,38%0,24
  • DOLAR

    32,21% 0,14
  • EURO

    35,08% 0,02
  • GRAM ALTIN

    2473,46% 0,25
  • Ç. ALTIN

    3933,17% 0,00

´Trump´ın damadı soruşturmada şüpheli olarak geçiyor´ iddiası

´Trump´ın damadı soruşturmada şüpheli olarak geçiyor´ iddiası

Washington Post ve New York Times gazeteleri ABD Başkanı Donald Trump´ın ekibindeki isimlerin ‘Rusya bağlantılarına´ ve Oval Ofis´te Rus yetkililerle yaptığı görüşmede söylediklerine ilişkin yeni iddialar ortaya attı.

 

Washington Post gazetesi, Trump´ın danışmanlarından birinin seçim kampanyasında Rusya ile gizli bir işbirliği yapılması olasılığının soruşturulduğu bir dosyada isminin ‘şüpheli´ olarak geçtiğini yazdı. Gazetenin soruşturmaya yakın olduğunu söylediği bir kaynağa dayandırdığı haberinde, bu danışmanın kim olduğunu belirtilmedi ancak söz konusu kişinin, Beyaz Saray´a dört ay önce giren Trump´a yakın olan bir Cumhuriyetçi olduğu iddia edildi. 

Söz konusu tanımlama, bahsedilen kişinin Trump´ın baş danışmanlarından biri olan damadı Jared Kushner olabileceği yorumlarına neden oldu.

´OMUZLARINDAN BÜYÜK YÜK KALKTI´

New York Times ise Trump´ın Rus yetkililerle Oval Ofis´te yaptığı bir görüşmede, yönetiminde yer almış bazı isimlerin ‘Rusya bağlantıları´ ile iglili iddiaları soruşturan Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey´i görevden almasının ‘omuzlarından büyük bir yükün kalkmasını sağladığını´ söylediğini iddia etti. Times´ın ismini vermediği ABD´li bir yetkiliye dayandırdığı haberine göre, Trump Rus yetkililerle görüşmesinde Comey hakkında şu ifadeleri kullandı: 'FBI başkanını kovdum. O, deliydi, tam bir kaçıktı. Rusya yüzünden büyük bir baskıyla karşı karşıyaydım. Şimdi bu baskı ortadan kalktı.' 

Times´ın haberinde Rus yetkililerin ismi verilmese de, Trump Comey´i görevden almasından bir gün sonra Oval Ofis´te Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov ve Rusya´nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak´la görüşmüştü.

PUTİN, GÖRÜŞMENİN TUTANAKLARINI YAYINLAYABİLİRİZ DEMİŞTİ

Diğer taraftan bu, söz konusu görüşmede Trump´ın Rus diplomatlara söyledikleriyle ilgili ortaya atılan ilk iddia bu değil. Zira Washington Post bu hafta Trump´ın söz konusu görüşmede Rusya ile ‘son derece gizli bilgiler´ paylaştığını iddia etmişti. Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ise Trump´ın Rusya´ya herhangi bir sır vermediğini belirtip ABD´li siyasetçilerin içini rahatlatacaksa görüşmenin tutanaklarını yayınlamaya hazır olduklarını açıklamıştı. 

Bu arada Trump´ın görevden aldığı eski FBI başkanı Comey, Rusya´nın ABD seçimlerine müdahale ettiği iddialarına ilişkin olarak kamuya açık biçimde ifade verecek. Comey´in Senato´nun İstihbarat Komitesi´nin açık bir oturumunda 29 Mayıs´tan sonra ifade vermesi bekleniyor.



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor