Tarih: 02.01.2018 11:08

´Trump´ın danışmanının Avustralyalı diplomata verdiği bilgiler, FBI´in Rus müdahalesi soruşturmasını tetikledi´

Facebook Twitter Linked-in

 

New York Times´ın ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı habere göre Papadopoulos, Mayıs 2016´da Londra´daki ´Wine Rooms´ adlı barda Avustralyalı diplomat Alexander Downer ile görüştü. 

'Görüşmeden 3 hafta önce Papadopoulos´a Moskova´nın elinde Hillary Clinton´un itibarına ve seçim çalışmalarına zarar verebilecek yüzlerce kayıp elektronik posta bulunduğu bilgisi verildi' denen haberde, Papadopoulos´un bu bilgiyi Downer ile paylaştığı ifade edildi.

ABD´li 4 mevcut ve eski diplomata dayandırılan haberde 'Papadopoulos´un bu bilgilerin ne kadarını Downer´a anlattığı bilinmiyor. Ancak demokratların kayıp elektronik postaları internette yayılmaya başladıktan 2 ay sonra Avustralya hükümeti, Papadopoulos´tan aldıkları bilgiyi Washington´a iletti' diye kaydedildi.

Elektronik postaların çalınması ve Trump´ın danışmanının bu konuda bilgi sahibi olmasının FBI´in ´Rus müdahalesi´ soruşturmasını başlatmasında tetikleyici faktör olduğu vurgulandı. 

ABD´de Özel Yetkili Savcı Robert Mueller tarafından yürütülen ´Rusya soruşturmasında´ şu ana kadar eski Beyaz Saray Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn, ABD Başkanı Donald Trump´ın eski kampanya menajeri Paul Manafort ve yardımcısı Rick Gates ile Trump´ın kampanya dönemindeki dış politika danışmanlarından George Papadopoulos, Mueller tarafından suçlanmıştı.

Flynn ve Papadopoulos haklarındaki suçlamaları kabul ederken, Manafort ile Gates ise suçlamaları reddetmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —