• BIST 100

    10208,70%1,62
  • DOLAR

    32,39% 0,12
  • EURO

    34,68% 0,01
  • GRAM ALTIN

    2400,66% 0,21
  • Ç. ALTIN

    3877,87% 0,00

´Trump´ın danışmanları ve müttefikleri, Putin´e Kırım konusunda taviz verilmesinden çekiniyor´

´Trump´ın danışmanları ve müttefikleri, Putin´e Kırım konusunda taviz verilmesinden çekiniyor´

ABD Başkanı Donald Trump´ın danışmanlarının ve müttefiklerinin Başkan´ın Rus mevkidaşı Vladimir Putin´e Kırım ve Ukrayna konusunda taviz vermesinden çekindiği belirtildi.

 

Putin ve Trump´ın 16 Temmuz´da Finlandiya´nın başkenti Helsinki´de yapacağı görüşme büyük bir merakla beklenirken ABD basını, Beyaz Saray kanadındaki durumu aktarmaya devam ediyor. 

Washington Post gazetesinin ismi açıklanmayan kaynaklara dayandırdığı haberine göre Trump´ın yakın danışmanları ve müttefikleri, Trump´ın 16 Temmuz´da Putin´le yapacağı görüşmede Kırım ve Ukrayna konusunda taviz vermesinden endişe ediyor.

´TRUMP ANLAŞMA UĞRUNA GEÇMİŞ MESELELERE GÖZ YUMABİLECEK BİRİ´

Kaynaklar, Trump´ta bir anlaşma yapmak uğruna geçmiş meselelere göz yumabilecek bir kişi gördüklerini ve bu durumun Başkan´ın yakın çevresini ve müttefik ülkelerdeki bürokratları rahatsız ettiğini ifade etti. 

´NATO POLİTİKASI DA ENDİŞE KAYNAĞI´

Washington Post´a göre Trump´ın NATO ülkelerine yönelik politikası bir diğer endişe kaynağı. Kaynaklardan biri, Trump´ın danışmanlarına diğer ülkelerin NATO´ya katkılarını artırmaması halinde Avrupa´nın savunmasına yönelik harcamaları kısmayı planlandığını söylediğini aktardı.



17.7° / 12.2°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor