Tarih: 13.01.2017 10:16

Trump´ın Dışişleri Bakanı adayı: 'Suriye meselesinde Erdoğan´la yeniden çalışmalıyız'

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Birleşik Devletleri´nde (ABD) 20 Ocak´ta başkanlık görevini devralacak olan Donald Trump´ın izleyeceği dış politika merak edilirken, Dışişleri Bakanı adayı Rex Tillerson Suriye konusunda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile yeniden çalışılması gerektiği mesajını verdi.

Tillerson Amerikan Senatosu Dış İlişkiler Komitesi´nde senatörlerin ağırlık olarak Rusya hakkında yönelttikleri soruları cevapladı: “Rusya bugün tehlike arz ediyor; nedenini anlamak zor değil çünkü kendi çıkarlarını kolluyor. Rusya Kırım´ı da alarak Ukrayna´yı işgal etti ve Suriye´de yönetime bağlı güçleri destekleyerek savaş kurallarını ihlal etti. NATO müttefiklerimiz Rusya konusunda tedirgin olmakta haklı.” 

Rex Tillerson, Amerika´nın Ortadoğu´da tekrar söz sahibi olabilmesi için geleneksel müttefikleriyle yeniden çalışması gerektiğini belirtti: “Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile tekrar çalışmalıyız. Türkiye bizim çok eski bir NATO müttefikimiz. Amerika´nın bölgedeki eksikliği nedeniyle oldukça kaygılandı ve yüzünü Rusya´ya döndü ki Rusya kalıcı bir müttefik değil.”

Dünyanın önde gelen enerji şirketlerinden Exxon Mobil´in eski İcra Kurulu Başkanı Tillerson, Suriye´de Türkiye, Rusya ve İran´ın politikalarının önemli bir yeri olduğunu söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —