Tarih: 09.01.2017 21:08

´Trump´ın dışişleri bakanı adayına Senato´dan onay çıkmayabilir´

Facebook Twitter Linked-in

 

RTBF televizyonuna konuşan Branaa, Trump´ın siyasi beyanlarının Cumhuriyetçilerin tamamı tarafından uygun bulunmadığına dikkat çekti. Rusya ile daha önce geliştirdiği ilişkilerle bilinen Tillerson´un adaylığının bu durumdan etkilenebileceğini kaydeden Branaa, şu yorumda bulundu:

´CUMHURİYETÇİLERDEN BİR HAYIR OYU ÇIKSA DAHİ…´

'Tillerson´un adaylığı ABD Senatosu ve Dış İlişkiler Komitesi tarafından ele alınacak. Komitede 19 üye var. Bunların 10´u Cumhuriyetçi, 9´u ise Demokrat. Demokrat üyeler kuvvetle muhtemel Tillerson için ´hayır´ oyu kullanacak. Cumhuriyetçilerden bir ´hayır´ oyu çıkması dahi, Tillerson´un adaylığını düşürecek ve Trump yeni aday sunmak zorunda kalacak.”

Fransız uzman, Cumhuriyetçi Senatör John McCain´in 'Trump, Cumhuriyetçilerin yükümlülüklerine ihanet etti, ABD siyasetinde ona yer yok' şeklindeki sözlerini de anımsattı.

Çok uluslu petrol ve doğal gaz şirketi Exxon Mobil´in 64 yaşındaki Teksaslı Genel Müdürü Tillerson 2013 yılında Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin´in elinden ´Dostluk Nişanı´ almıştı. Tillerson, Rusya-ABD ilişkilerinin geleceği açısından önemli bir avantaj olarak görülüyor.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —