Tarih: 14.04.2019 15:41

Trump´ın eski stratejistinden İtalyan aşırı sağcı lidere: ´Papa´yı düşman olarak göster´

Facebook Twitter Linked-in

 

İtalya´da sağ kanada yakın haber kaynakları, ABD Başkanı Donald Trump´ın eski baş stratejisti Steve Bannon´ın, İtalya İçişleri Bakanı Matteo Salvini´ye göç konusunda saldırgan olmasını ve göçmenler konusunda yumuşak mesajlar veren Papa´yı düşman olarak görmesini tavsiye ettiğini iddia etti.

Donald Trump´ın 2016´daki seçimleri kazanmasında önemli rol oynayan Steve Bannon´ın, İtalya´nın göçmen karşıtı Lig Partisi´nin lideri Matteo Salvini´den açıkça Papa Francis´i hedef almasını önerdi. İtalya´nın popülist liderine göçmenler konusunda yumuşak açıklamalar yapan, Papa Francis´i 'düşman olarak göstermesi' önerisini yaptı. Yerel medyada yer alan haberlerde Lig Partisi´nin üst düzey yetkililerinden ismi paylaşılmayan bir kişinin konuya dair, 'Bannon, Salvini´ye, papayı bir çeşit düşman olarak göstermesini söyledi. Papa´ya saldırmayı kesin olarak önerdi' ifadelerini kullandığı aktarıldı. 

PAPA´NIN GÖÇMEN AÇIKLAMALARINA TEPKİ

Haberlerde Salvini´nin Bannon´la yaptığı toplantıdan sonra, Papa´ya karşı Mayıs 2016´da Twitter´dan 'Papa, göçmenlerin tehlike olmadığını söylüyor. Her neyse!' mesajını attığı belirtildi.

İddianın yer aldığı haberlerde ayrıca Papa´nın göçmenlere karşı merhamet gösterme arzusundan sonra ise Salvini 'Kontrolsüz göç, organize ve finanse edilmiş bir istila, barış değil kaos ve sorunlar getiriyor' ifadelerini kullandığı hatırlatıldı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —