Tarih: 17.03.2017 16:41

Trump´ın favori ´İrlanda atasözü´, Nijerya´ya ait çıktı

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, Hristiyanlığı İrlanda´ya getiren Aziz Patrik´in ölüm tarihi olan 17 Mart´ta İrlandalılar tarafından ulusal gün olarak kutlanan Aziz Patrik Günü dolayısıyla Beyaz Saray´da düzenlenen etkinlikte konuştu.

İrlanda Başbakanı Enda Kenny´nin de eşlik ettiği geleneksel Shamrock töreninde, Trump yine büyük bir gafta bulundu

Uzun yıllardır duyduğu hoş bir İrlanda atasözünü dinleyicilerle paylaşmak istediğini söyleyen Trump, şunları söyledi:

“Sadakatsiz olduğunu kanıtlamış dostları unutmayı her zaman hatırla fakat sana sadık kalmış olanları hatırlamayı asla unutma.”

​Trump, bu ifadeden sonra, ‘Politik konuşmanın ne olduğunu çoğumuz biliyoruz” dedi.

Trump´ın konuşmasını duyan İrlandalıların ise kafası karıştı. Twitter üzerinden paylaşımda bulunan pek çok kişi, bu atasözünü daha önce hiç duymadıklarını ifade etti.

İşin aslı ise sonrasında anlaşıldı. Trump´ın İrlandalılara ait bir atasözü dediği ifadelerin aslında Nijeryalı şair Albashir Adam Alhassan´ın şiirinden bir dize olduğu ortaya çıktı.

​Trump´ın kullandığı söz öbeği, Pinterest dahil çeşitli web sitelerinde hatalı bir şekilde ‘bir  İrlanda atasözü´ şeklinde geçerken, The Hill´e konuşan bir Beyaz Saray sözcüsü, ‘atasözü´nün, söz konusu etkinliğe hazırlık çerçevesinde, 8 Mart´ta Dışişleri Bakanlığı tarafından gönderilen bir e-mailde ifade edildiğini belirtti.

​Tören sırasında gaf yapan sadece Trump değildi. İrlanda Başbakanı Kenny de, Trump yerine, Beyaz Saray´a ‘Başkan Bush´ seçildikten kısa bir sonra davet edildiğini söyledi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —