Tarih: 16.02.2017 09:12

Trump´ın kabinesinde ikinci fire

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Birleşik Devletleri´nde yeni federal hükümetin Çalışma Bakanı adayı Andrew Puzder, adaylıktan çekildi. Milyarder işadamı bu kararı Kongre´de adaylığına ilişkin yapılacak oylamaya saatler kala aldı.

İş ve özel hayatına yönelik eleştiriler sonrası Cumhuriyetçi Partili senatörlerin de desteğini çektiği Puzder´ın Kongre´den onay alamayacağı öngörülüyordu.

Asgari ücretin artırılmasına karşı çıkması ve kaçak işçi çalıştırmasının yanı sıra eski eşine şiddet uyguladığına dair haberler, Hardee´s ve Carl´s adlı restoran zinciri sahibi Puzder´ı zora sokmuştu.

Puzder´dan önce Trump´ın kabinesindeki ilk fire Ulusal Güvenlik Danışmanı Michael Flynn´di.

Bu arada Demokrat Partili Kongre üyeleri, Flynn hakkında bir soruşturma açılması için bastırıyor: “Bağımsız ve şeffaf bir soruşturma yapılmalı. Çünkü General Flynn´in Başkan Yardımcısı´nı yanılttığını ve Rus hükümetiyle yaptırımlar konusundaki görüşmeleri yüzünden bir şantaja maruz kalması halinde bunun ulusal güvenliğimiz için potansiyel tehdit oluşturduğunu Beyaz Saray haftalardır biliyordu.”

Michael Flynn, Trump seçilmeden önce Rusya´nın Washington Büyükelçisi Sergey Kislyak ile yaptığı telefon görüşmesine dair iddialar sonrası Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevinden istifa etmek zorunda kalmıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —