• BIST 100

    11068,8%3,07
  • DOLAR

    32,19% 0,05
  • EURO

    35,00% 0,06
  • GRAM ALTIN

    2504,01% -0,24
  • Ç. ALTIN

    4003,37% -0,27

Trump´ın Rusya´ya yaptırımları kaldırma kararına ´veto süzgeci´ geliyor

Trump´ın Rusya´ya yaptırımları kaldırma kararına ´veto süzgeci´ geliyor

ABD´li senatörlerin, Başkan Donald Trump´ın Rusya´ya yaptırımları kaldırmasını engellemek için Kongre´ye veto hakkı getirecek bir yasa tasarısı sunacağı belirtildi.

 

CNN´in haberine göre, senatörlerin bugün sunmayı planladığı ´Rusya Gözden Geçirme Yasası´ tasarısı, Trump yönetimine yaptırımları kaldırma kararının gerekçeleri hakkında bir rapor sunma zorunluluğu getiriyor. 120 günlük bir gözden geçirme süresi de tanıyacak olan tasarı, nihai onay yetkisinin ABD Kongresi´ne verilmesini öngörüyor.

RUBIO: SENATODA VETO DÜZENLEMESİNE DESTEK YÜKSEK

Tasarıya destek veren senatörlerden Cumhuriyetçi Parti Florida Senatörü Marco Rubio, ´Rusya, Ukrayna´dan çekilmeden önce´ Beyaz Saray´ın yaptırımları kaldırma kararına karşı çıkma konusunda Senato´daki desteğin yüksek olduğunu kaydetti.

Geçen hafta ABD, siber saldırılar nedeniyle Rusya Federal Güvenlik Servisi´ne (FSB) yönelik uygulanan yaptırımları hafifletmişti.

ABD Maliye Bakanlığı´nın internet sitesinde yayınlanan açıklamada, FSB´nin ´bilgi teknolojisi ürünleri´ için verdiği ´sertifika ve izinlerinin talep edilmesi, alınması, kullanılması ve lisans için ödeme yapılmasına´ izin verildiği kaydedilmişti.



22.6° / 13.4°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor