Tarih: 30.04.2020 12:17

Trump´ın salgına dair yeni teorisi: Çin seçimleri kaybetmem için elinden geleni yapacak

Facebook Twitter Linked-in

Koronavirüs salgınının tek sorumlusu olarak Çin´i gösteren ABD Başkanı Donald Trump, bu kez de “Kasım ayında seçimleri kaybetmem için elinden geleni yapıyorlar” dedi.

Salgının yeni merkezi olan ve ekonomik açıdan ciddi bir duraklama riski yaşayan ABD´de, yönetimin koronavirüsle mücadele yöntemleri eleştiri konusu olurken, Başkan Donald Trump´ı da ‘koltuğunu kaybetme´ korkusu sardı.

Beyaz Saray´da Reuters haber ajansına bir röportaj veren Trump, Çin´in çok daha önce tüm dünyayı salgına karşı uyarabileceğini savundu.

Çin´in salgınına karşı tutumunu eleştiren Trump, kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerini işaret ederek, 'Çin bu yarışı kaybetmem için elinden geleni yapacak” dedi.

‘Biden´ın seçilmesini istiyorlar´

Çin´e uyguladığı gümrük vergileri ve ticaret kısıtlamaları nedeniyle Pekin yönetiminin rakibi Joe Biden´ı desteklediğini iddia eden Trump, “Çin´e ticaret konusunda yaptığım baskıyı hafifletmek için ellerinden geleni yapacaklar. Kendilerini masum taraf olarak göstermek için sürekli halkla ilişkilere başvuruyorlar” diye konuştu.

Donald Trump, salgın nedeniyle Çin´e herhangi bir maddi yaptırım uygulayıp uygulamayacağı sorusuna ise, “Yapabileceğim çok fazla şey var. Şu anda neler olup bittiğine bakıyoruz” dedi.

‘Çin´in virüsü bilerek yaydığı´ imasında bulunan Donald Trump, ırkçılık eleştirilerine kulak asmayarak koronavirüs yerine uzun bir süre ‘Çin virüsü´ tabirini kullanmıştı.

´Tarihin en iyi ekonomisine sahiptik´

Öte yandan Trump, salgın nedeniyle milyonlarca insanın işini kaybetmesine ve gayri safi yurtiçi hasılanın düşmesine rağmen ‘pembe bir tablo´ çizmeye çalıştı. Güçlü bir ekonomileri olduğunu savunan Trump, “Bu olmadan önce ortalığı sallıyorduk. Tarihin en iyi ekonomisine sahiptik” ifadelerini kullandı.

UFO görüntüleri: Gerçek olup olmadığını merak ediyorum

Yaklaşık yarım saat süren röportajın sonunda Donald Trump, Pentagon tarafından paylaşılan ve UFO´ya ait olduğu iddia edilen görüntülere değinmeyi de ihmal etmedi.

Trump, “Sadece gerçek olup olmadığını merak ediyorum. Müthiş bir videoydu” dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —