Tarih: 25.11.2016 16:31

Trump´ın seçim sloganını Hitler de kullanmış

Facebook Twitter Linked-in

 

Gerek seçim kampanyasındaki çıkışları gerekse seçildikten sonra ´beyazların üstünlüğüne inanan ırkçıların´ desteklediği isimleri Beyaz Saray´da kritik konumlara ataması nedeniyle muhaliflerinin hedef tahtasına oturttuğu Trump´ın, Nazi lideri Hitler ile yeni bir ortak noktası keşfedildi.

Trump´ın seçim kampanyasındaki ´Make America Great Again´ (Amerika´yı yeniden büyük yapın) sloganına benzer şekilde Hitler´in Almanya´da seçilmeden önce ´ülkeyi büyük yapma´ sözü verdiği ortaya çıktı.

Green Bay Press-Gazette adlı ABD´de yayınlanan gazetenin 1934 tarihli sayısında yayınlanan bir makalede Hitler´in ülkedeki yükselişi anlatılırken tıpkı Tump´a olduğu gibi insanların ona güldüğü ancak daha sonra Hitler´in Alman halkının hoşnutsuzluğundan yararlanmayı başardığı anlatılmış.

Makalenin ilgili bölümü şöyle:

'1923´te Hitler ve birkaç kişi Berlin´e yürüdü. Girişim başarısız oldu. Hitler 5 yıl hapisle cezalandırıldı ancak cezası bitmeden bırakıldı. İnsanlar onun önemsiz olduğunu düşünüp, ona güldü. Gülenler yanılıyordu. Bu ´küçük onbaşı´ boyut olarak küçük olabilirdi ancak onun insanları toplamasını sağlayacak bir güç vardı. Hitler, hapisten çıktıktan sonra sızlanmalardan faydalandı. İnsanlara Almanya´yı yeniden ´büyük´ yapacağını söyledi. Yahudileri, sosyalistleri, komünistleri ve diğerlerini ülkedeki sorunlardan dolayı sorumlu tuttu. Onun keskin konuşmaları ´davası´ için destekçi kazandırdı.'

Hitler´in Almanya´yı yeniden büyük yapma vaadine Missouri eyaletinde yayınlanan St. Louis Star and Times gazetesinin 1940 Şubat´ındaki sayısında da rastlandı.

Hitler´den doğrudan alıntı yapılan makaleye göre Nazi lideri şu ifadeleri kullandı:

'Nasyonalizm ve Sosyalizm yeniden tanımlanmalı ve Almanya´yı yeniden büyük yapacak gücü taşıyabilecek tek bir güçlü fikirde bir araya getirilmeli.'







Orjinal Habere Git
— HABER SONU —