Tarih: 26.04.2017 16:37

Trump´ın sığınmacılarla ilgili bir kararnamesi daha yargı engeline takıldı

Facebook Twitter Linked-in

 

Sığınmacı politikasında sert bir çizgi izleyen ABD Başkanı Donald Trump´a bir yargı engeli daha geldi. San Francisco´daki Federal Mahkeme, Trump´ın yasadışı sığınmacılara sığınma imkanı sunan şehirlere yönelik federal yardımların kesilmesini öngören kararnamesini durdurdu. 

Yargıç William Orrick, Trump´ın göreve geldikten sonra imzaladığı ilk kararnamelerden biri olan düzenlemenin Anayasa´ya uygun olmadığına hükmetti. Yargıç Orrick´in kararından ABD´de 300´ün üzerinde şehir ve idari bölgenin etkilenmesi söz konusu.

´SIĞINAK KENTLER´

Seçim kampanyası sırasında, sığınak kentlerin statüsüne son vereceğini ve vergi mükelleflerinin paralarının ‘yasadışı sığınmacılar´ için harcanmasının önüne geçeceğini söyleyen Trump´ın sınır dışı politikalarına uymayacaklarını açıklayan New York, Chicago, Seattle, New Jersey ve Philadelphia, ‘sığınak kentler´ (sanctuary cities) olarak biliniyor. 

Bu kentler, yasadışı sığınmacıların yakalanıp tutuklanması konusunda federal kurumlarla birlikte çalışmıyor. Trump´ın kararnamesi San Francisco kenti ile Santa Clara idari bölgesi için öngörülen milyarlarca dolar değerindeki federal fonların transferini tehlikeye düşürmüştü. San Francisco ve Santa Clara yetkilileri söz konusu düzenlemeye karşı dava açmışlardı.

Sığınak kentlere ilişkin federal mahkeme kararını sosyal medyada eleştiren Donald Trump, ´saçma´ olarak tanımladığı kararlar hakkında, 'Yüksek Mahkeme´de görüşürüz!' dedi.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —