Trump´ın sözleri sonrası Pakistan, ABD´li diplomatı bakanlığa çağırdı

Trump´ın sözleri sonrası Pakistan, ABD´li diplomatı bakanlığa çağırdı

Pakistan, ABD Başkanı Donald Trump´ın, İslamabad yönetimini ´teröristlere sığınacak liman sağlamakla´ suçladığı tweetinin ardından ABD´nin İslamabad Büyükelçisi David Hale´yi Dışişleri Bakanlığına çağırdı.

 

Pakistan, ABD Başkanı Trump´ın, İslamabad yönetimini suçladığı tweetinin ardından ABD´nin İslamabad Büyükelçisi Hale´yi Dışişleri Bakanlığına çağırdı. 

Dışişleri Bakanlığına çağrılan ABD´nin büyükelçisine Trump´ın İslamabad yönetimini suçlayan açıklamasından duyulan rahatsızlık iletildi.

Pakistan Dışişleri Bakanlığı Sekreteri Tehmina Janjua, Trump´ın ´Pakistan´ı teröristlere güvenli bölge sağlamakla´ suçladığı tweeti hakkında Hale´den açıklama beklediklerini söyledi.

Trump´ın mesajının ardından Başbakan Şahid Hakan Abbasi, bugün kabineyi durum değerlendirmesi için toplantıya çağırdı.

TRUMP PAKİSTAN´A DIŞ YARDIMI KESME TEHDİDİNDE BULUNMUŞTU

Trump, dün sosyal medya hesabından yayımladığı mesajda Pakistan´ı, ´ABD´nin Afganistan´da peşinde olduğu teröristlere sığıncak liman sağlamakla´ suçlamıştı.

Trump, Twitter´dan yazdığı mesajında 'ABD aptalca bir şekilde son 15 yılda Pakistan´a 33 milyar dolardan fazla yardım sağladı. Ancak liderlerimizin aptal olduğunu sanan onlar, bize yalandan ve üçkağıttan başka bir şey vermedi. Çok az yardım yaparak Afganistan´da avladığımız teröristlere sığınacak liman sağladılar. Artık değil!' ifadelerini kullanmıştı.

ASIF: ABD´NİN YARDIMINA İHTİYACIMIZ YOK

Pakistan Dışişleri Bakanı Hoca Muhammed Asıf, Trump´ın açıklamalarına tepki göstererek söz konusu iddialarının asılsız olduğunu belirtmişti. 

GEO TV´ye yaptığı açıklamada ´ABD´nin yardımına ihtiyaçları olmadığını´ söyleyen Asıf 'Trump yurtiçi (ABD) tüketim için İran ve bizim hakkımızda tweet attı. Çıkmaz sokağa girerek tuzağa düştükleri Afganistan´daki başarısızlıklar nedeniyle Pakistan hakkındaki hüsranını tekrar tekrar yerinden çıkardı' dedi.

´ABD, PAKİSTAN İLE OLAN İŞBİRLİĞİ DÜZEYİNİ GÖZDEN GEÇİRMEYİ SÜRDÜRÜYOR´

Pazartesi günü ABD Ulusal Güvenlik Konseyi´nden bir yetkili de Beyaz Saray´ın Pakistan´a terörle mücadele konusunda yapılması planlanan 255 milyon dolarlık yardımı ´şu anda´ göndermeyi planlamadığını söylemiş ve Trump yönetiminin ´Pakistan ile olan işbirliği düzeyini gözden geçirmeyi sürdürdüğünü´ belirtmişti. ABD yönetimi ağustosta 255 milyon dolarlık yardımı geciktirdiğini açıklamıştı.

İki ülke arasındaki ilişkiler Pakistan´ın Afganistan Talibanı ile müttefik olan Hakkani örgütüne yardım ettiği iddiaları nedeniyle yıllardır gergin durumda.

Washington İslamabad´ı Afganistan´da sınır ötesi saldırılar yapan Hakkani örgütüne yardım etmek ya  da faaliyetlerine göz yummakla suçlarken Pakistan hükümeti bu suçlamaları kabul etmiyor.



Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Gençlik Merkezi Başkanımız Çağrı Batuhan Budak ve yönetim kurulu üyeleri KKTC Cumhurbaşkanı Sayın Prof. Dr. Tufan Erhürman’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

Türkiye

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

En gelişmiş silahlar, -maalesef- en eski nefretlerin hizmetindedir.

Dünya

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Türk dünyasının modern tarihine bakıldığında, bazı isimler yalnızca kendi dönemlerinin değil, aynı zamanda milletlerinin kaderinin de sembolü hâline gelir. Bu isimlerden biri hiç şüphesiz Mehmet Emin Resulzade’dir.

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Türk dünyasının ilmî, fikrî ve kültürel tarihinde müstesna bir yere sahip olan Bakü Türkoloji Kurultayı, ilk kez 1926 yılında Bakü’de düzenlendi.

Türkiye

Gençlik Merkezimizden KKTC Cumhurbaşkanı Erhürman’a ziyaret

Siyonist emperyalizm ve iki manyak…

Bir Milletin İstiklal Sesi: Mehmet Emin Resulzade

Bakü Türkoloji Kurultayı: Ortak Hafızanın ve Dil Birliğinin Yüz Yıllık Çağrısı

Genç ASAM

Avrasya Bir Vakfı Cumartesi Sohbetleri'nde Türk Dünyasının Geleceği Masaya Yatırıldı

Âlemin yeni ‘ouroboros’u: ABD…

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Malezya ile atabileceğimiz müşterek adımları değerlendirmeyi sürdüreceğiz

Venezuela: ABD'nin askeri müdahalesinde ölenlerin sayısı 100'e yükseldi

2026’ya iklim krizini önleyemeyeceğimizi kabullenerek mi girdik?

Trump, Venezuela'da kontrolün ABD'de olduğunu ve seçimlerin "doğru zamanda" yapılacağını söyledi

Yemen hükümeti, Hadramevt vilayetinde tamamen kontrol sağlandığını açıkladı

ÇELİKKUBBE'ye bir SİPER Sistemi daha eklendi

İstanbul'da terör örgütü DEAŞ'a yönelik operasyonda 110 zanlı yakalandı

Trump'tan Türkiye'nin Gazze'deki Uluslararası İstikrar Gücüne katılımı konusunda değerlendirme

HÜRJET'ten 2,6 milyar avroluk ihracat başarısı

ERSİAD, Bilal Erdoğan'ı Ağırladı…

Yunan Savunma Bakanı Dendias’tan haddini aşan sözler: Ege’yi füzelerle kapatacağız

KIZILELMA'nın tarihi başarısı dünyada yankılandı! 'Başkaları hayal kurarken Türkiye gerçekleştirdi, havadan havaya ölüm zinciri'

Trump Maduro'yu aradı: 'Venezuela'yı terk et' talebi

İçme suyu ve tarımda tasarruf önlemleri kuraklık riskine karşı güçleniyor

Helal telefon olsa alır mıydın?

Duygusal tüketim nesnesi olarak Atatürkçülük

Murat Ülker yapay zekânın atladığı gerçeği yazdı: SHG Airshow 2025

Milletimizin başı sağ olsun

Rahmi Koç bile “Bütün işleri yurt dışına taşımışsın” dedi!

Yıldız Holding Yönetim Kurulu Üyesi, Pladis ve Godiva YK Başkanı Murat Ülker, Avrasya Bir Vakfı’nda

Avrasya Bir Vakfı, 2025 - 2026 Açılış Konferansı

Avrupa için rol model! Dünya basını yazdı: Türkiye, NATO'nun yükünü omuzluyor

Yunan akademisyenden canlı yayında Türkiye itirafı! 'Atina çıkmaza sürükleniyor, kapı değişti'

Yükleniyor

loading