Tarih: 21.04.2019 17:28

Trump´ın Sri Lanka´ndaki patlamalarda ´138 milyonun´ öldürüldüğünü tweetlemesi infial yarattı

Facebook Twitter Linked-in

 

Pazar günkü Paskalya ayini sırasında Katolik kiliselerini ve otelleri hedef alan bir dizi bombalı saldırıyla sarsılan Güney Asya´daki ada ülkesnde ilerleyen saatlerde can kaybı 200´ü ve yaralı sayısı 450´yi geçti.  

ABD Başkanı Donald Trump ise ´korkunç terör saldırılarıyla ilgili ABD halkının Sri Lanka halkına kalpten taziyesini´ tweetlerken yanlışlıkla saldırılarda en az 138 milyon kişinin öldürüldüğünü yazdı.

Başkan´ın Twitter hesabında 30 dakikadan uzun süre değiştirilmeden tutulan tweet, sosyal medyada ikaz, öfke ve alay konusu oldu.

​Bir kullanıcı 'Bahse girerim ki, Trump Sri Lanka´nın nerede olduğunu bile bilmiyor' derken bir başkası Başkan´ın 138 milyona çıkarken ´uçup uçmadığını´ sorguladı.

​Trump´ın başkanlık yemin töreninde fotoğrafların büyük boşluklar göstermesine rağmen bugüne değnki en büyük katılımın sağlandığı iddiasını da hatırlatanlar da oldu: 'Neredeyse Trump´ın yemin törenindekiler kadar çok.'

​Sri Lanka vatandaşları da bu gaf karşısında Trump´a esef ederken ülkenin nüfusunun sadece 21 milyon olduğuna da dikkat çekti.

​Kullanıcılar arasında ´sırf Trump karşıtlığı yüzünden yazım hatası olduğu çok belli bir tweeti eğlence gündemi yapıp Sri Lanka´daki trajediyi ikinci plana itenlere´ yönelik eleştiri dile getirenler de çıktı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —