Tarih: 31.01.2020 16:22

Trump´ın Ticaret Bakanı, Çin´de dizginlenemez şekilde can alan salgın için ´ABD ekonomisine yarayacak´ dedi

Facebook Twitter Linked-in

Fox News´a konuşan ABD Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Çin´deki koronovirüs salgınını 'İstihdamın Kuzey Amerika´ya geri dönmesini sağlayacak' diye değerlendirdi.

ABD´de Donald Trump´ın başkanlığının hüküm sürdüğü dönemde Çin´de patlak veren koronavirüs salgını piyasaları altüst ederken ´Çin´in ekonomisine zarar vermek için biyolojik saldırı yapılmış olabileceğine´ dair komplo teorilerini de beraberinde getirdi. Çin´de en az 170 can alıp 8000´den fazla insana bulaşan ve kontrol edilemezse tüm dünyada kitlesel ölümlere yol açabileceği korkusu yaratan salgın, Trump´ın Ticaret Bakanı tarafından ABD´nin hayrına olarak yorumlandı.

Fox News´a konuşan Ticaret Bakanı Wilbur Ross, Çin´deki koronovirüs salgınının ABD ekonomisine yarayacağını söyledi.

Sunucunun 'Öldürücü virüsün Çin ekonomisini sekteye uğratacağını düşünüyor musunuz' sorusuna ilkin 'Her Amerikalının kalbi koronavirüs kurbanları için atmalı, o yüzden çok makus ve kötücül bir hastalık üzerinden zafer kutlaması konuşması yapmak istemiyorum' karşılığını veren Ross, ardından şöyle devam etti:

'İş dünyası, tedarik zincirlerini yeniden gözden geçirirken koronavirüsü değerlendirmek zorunda kalacak. Bu, insanların hesaba katmak zorunda olduğu yeni bir risk etkeni. Dolayısıyla bunun istihdamın - bazısı ABD´ye bazısı Meksika´ya olmak üzere- Kuzey Amerika´ya geri dönmesine yardımcı olacağını düşünüyorum.'

Böylece ABD Ticaret Bakanı, her gün yeni bir ülkeye sıçrayan Çin´deki koronavirüs salgınında olumlu yan bulan ilk kişi oldu.

 




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —