• BIST 100

    10268,58%0,20
  • DOLAR

    32,23% -0,02
  • EURO

    34,78% 0,35
  • GRAM ALTIN

    2415,97% 0,96
  • Ç. ALTIN

    3877,27% -0,40

Trump´ın yasağı NASA uzmanını da vurdu

Trump´ın yasağı NASA uzmanını da vurdu

ABD Başkanı Donald Trump´ın Müslümanların çoğunlukta olduğu 5 ülkeye yönelik getirdiği vize yasağı nedeniyle ABD doğumlu bir NASA çalışanının ülkeye girişi sırasında alıkonulduğu ortaya çıktı.

 

Yaklaşık iki hafta önce Güney Amerika´ya yaptığı bir seyahatten dönüşünde yaşadığı olayı sosyal medya hesabında paylaşan İran asıllı Sidd Bikkannavar, NASA bünyesindeki Jet İtki Laboratuvarı çalışanı olduğunu bu nedenle ülkesine dönerken sorun yaşamayacağını düşündüğünü söyledi.

TELEFONU NASA´YA KAYITLI OLMASINA RAĞMEN İNCELENDİ

Havaalanındaki güvenlik noktasında sınır güvenlik görevlilerince alıkonulduğunu kaydeden Bikkannavar, kendisinden telefonunun ve şifresinin istendiğini ancak NASA´ya kayıtlı telefonun içerisinde paylaşmaya yetkili olmadığı bilgilerin yer alabileceğini göz önünde bulundurarak bu talebi reddettiğini dile getirdi.

Sınır güvenlik görevlilerinin telefonları inceleme yetkisine sahip olduklarını öne sürerek yaptığı ısrarlar sonucunda telefonunu ve şifresini teslim ettiğini ifade eden Bikkannavar, telefonundaki verilerin kopyalanmasının ardından serbest bırakıldı ve ülkeye giriş yapmasına izin verildi. Beklemediği bir uygulamayla karşı karşıya kalan NASA çalışanı, Jet İtki Laboratuvarı yetkililerinin telefondan hangi verilerin kopyalanmış olabileceğine dair araştırma yürüttüğünü bildirdi.

FACEBOOK HESABINI SİLDİ

Bikkannavar, olayın detaylarını anlattığı sosyal medya paylaşımının medyada yer almasının ardından Facebook sayfasını sildi. Donald Trump´ın seyahat yasağı sadece birkaç gün içerisinde yaklaşık 940 kişinin ülkeye seyahat etmesini engelledi. Yemen, Sudan, Libya, İran, Irak ve Suriye asıllı olan kişilerin Amerika´ya girişini kısıtlayan vize yasağı, 3 Şubat tarihinde askıya alınmıştı.



17.8° / 13.7°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor