• BIST 100

    10147,85%-0,25
  • DOLAR

    32,28% 0,05
  • EURO

    34,97% -0,02
  • GRAM ALTIN

    2452,76% 0,28
  • Ç. ALTIN

    3942,46% 0,76

Trump´tan Abe´ye: ABD, Kuzey Kore´ye karşı savunmayı güçlendirecek

Trump´tan Abe´ye: ABD, Kuzey Kore´ye karşı savunmayı güçlendirecek

ABD Başkanı Donald Trump, Japonya Başbakanı Şinzo Abe ile telefonda görüştü. Trump, Abe´yle görüşmesinde ´ABD´nin Kuzey Kore´nin tehditlerine karşı, tam kapsamlı askeri imkanlarla kendisini ve müttefiklerini savunma ve saldırıları ?

 

Trump, Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile Florida´da yapmakta olduğu kritik görüşme öncesi Abe ile telefonda görüştü. 

Beyaz Saray´dan yapılan açıklamada Trump´ınKuzey Kore´ye karşı tüm seçeneklerin masada olduğu vurgusunu yaptığı belirtildi.

´TRUMP, ABD´NİN GÜNEY KORE VE JAPONYA´NIN YANINDA OLDUĞUNU VURGULADI´

Açıklamada 'Trump, ABD´nin tam kapsamlı askeri imkanlarla kendisini ve müttefiklerini savunma ve saldırıları önleme yeteneğini güçlendirmeyi sürdüreceğini net bir şekilde ifade etti' dendi.

Açıklamada ayrıca 'Başkan Trump, ABD´nin Kuzey Kore´nin teşkil etmekte olduğu tehditler karşısında müttefikleri Japonya ve Güney Kore´nin yanında olduğunu vurguladı' ifadeleri kullanıldı.

Trump daha önce Kuzey Kore´nin gerçekleştirdiği balistik füze denemesi sonrası Financial Times´a verdiği mülakatta 'Çin, Kuzey Kore meselesini çözmezse, biz çözeceğiz' demişti.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson Güney Kore ziyaretinde tüm seçeneklerin masada olduğunu belirtse de, uzmanlar ABD´nin ´önleyici saldırı´ seçeneğini kullanmak yerine  Trump´ın Şi ile görüşmesinde, Pekin´i Kuzey Kore´ye daha fazla baskı yapması için ikna etmeye çalışacağı yorumunu yapmıştı.

JAPONYA, ABD´NİN ´SERT TAVRINI´ HOŞNUTLUKLA KARŞILADI

Japon NHK televizyonuna göre, Abe de görüşmede ABD´nin Kuzey Kore konusundaki ´sert tavrını´ özellikle de ´askeri seçeneğin masada olmasını´ hoşnutlukla karşıladı. 

GÜNEY KORE, YERLİ FÜZE DENEMESİ YAPTI

Öte yandan Güney Kore yerli üretim balistik füze denemesi yaptığını açıkladı.

Yonhap haber ajansına göre 800 km menzilli füze Kuzey Kore´nin herhangi bir noktasını vurabilecek kapasitede.

Ajansa konuşan üst düzey bir ordu yetkilisi 'Deneme başarılı oldu' dedi. 



18.3° / 11.9°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor