Tarih: 23.06.2018 10:34

Trump´tan AB´ye ‘ithal otomobillere gümrük vergisi´ tehdidi

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Donald Trump, Twitter hesabından paylaştığı mesajda, 'Avrupa Birliği tarafından uzun süredir ABD´ye ve ABD´li harika şirketlere ve işçilere yönelik uygulanan gümrük vergilerine ve ticari engellere istinaden, eğer o vergileri ve engelleri düşürmez ya da iptal etmezlerse, onların ABD´ye gönderdiği tüm otomobillere yüzde 20 gümrük vergisi uygulayacağız. Onları (otomobilleri) burada yapınız!' ifadelerini kullandı.

VERGİ SAVAŞLARI

ABD Başkanı Donald Trump, 9 Mart´ta ithal çelik ve alüminyuma sırasıyla yüzde 25 ve yüzde 10 gümrük tarifesi uygulanacağını açıklamıştı. AB, Kanada, Meksika ve Hindistan´ın da aralarında olduğu bir dizi yakın müttefike ise bu vergilerden 1 Haziran´a kadar geçici muafiyet tanınmıştı. Ancak AB´nin ABD´nin gümrük vergilerinden muaf tutulma çağrısında bulunmasına rağmen gerçekleştirilen müzakerelerden bir uzlaşı çıkmamıştı. 

AB, ABD´nin ithal çelik ve alüminyuma yönelik uygulamayı planladığı ilave gümrük vergilerine karşı ABD menşeili yüzlerce ürüne 2.8 milyar euro tutarında yüzde 25 gümrük vergisi uygulamaya koydu.

Bu arada Brüksel, Washington´un vergileri kaldırması durumunda AB´nin de vergileri kaldırmaya hazır olduğunu açıkladı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —