Tarih: 17.01.2017 09:55

Trump´tan Alman otomobil şirketlerine vergi tehdidi

Facebook Twitter Linked-in

 

Trump, Alman otomobil üreticisi şirketlerin Meksika´da yatırım yaparak ABD pazarına gönderecekleri otomobillere yüzde 35 gümrük vergisi uygulamakla tehdit ederken, bu plan hem Berlin´in tepkisine hem de üretici firmaların hisselerinde düşüşe neden oldu.

Almanya´nın Bild gazetesinde bugün yayınlanan bir röportajda, Trump, Alman otomobil üreticileri BMW, Daimler ve Volkswagen´in ABD topraklarında daha çok araç üretememelerini eleştirdi. ´ABD´YE GELEN HER ARAÇ İÇİN YÜZDE 35 VERGİ ÖDEYECEKSİNİZ´

Trump, 'Eğer dünyanın başka yerlerinde otomobil üretmek istiyorsanız o zaman size bol şans diliyorum. ABD için de otomobil üretebilirsiniz, fakat ABD´ye gelen her araç için yüzde 35 vergi ödeyeceksiniz. BMW´ye Meksika´da bir fabrika üretebileceklerini ve ürettikleri bu otomobilleri ABD´ye yüzde 35 vergi olmadan satabileceklerini düşünüyorlarsa bunu unutabileceklerini söylerim' dedi.

BMW hisseleri TSİ 14.55´te yüzde 2.2 değer kaybederken, Volkswagen ve Daimler hisseleri de aynı saatlerde en az yüzde 2 aşağıda seyretti.

​´ABD DAHA İYİ OTOMOBİLLER YAPMAK ZORUNDA´

Trump´a Almanya Başbakan Yardımcısı Sigmar Gabriel yanıt verdi.

Bild gazetesinin haberine göre, aynı zamanda Ekonomi Bakanı olan Gabriel bu gümrük vergilerinin ´ABD´nin otomobil endüstrisini daha kötü, daha zayıf ve daha pahalı hale getireceğini´ söyledi.

Trump´ın Almanya´da az Amerikan otomobili kullanılması karşılığında ABD´de fazla sayıda Alman otomobili olduğu şeklindeki eleştirisini de yanıtlayan Gabriel 'ABD daha iyi otomobiller yapmak zorunda' ifadelerini kullandı.

Trump ile baş etmek konusunda daha güvenli hareket edilmesini savunan Gabriel 'Biz zayıf ve aşağı derecede değiliz' diye konuştu.





Orjinal Habere Git
— HABER SONU —