Tarih: 30.03.2018 09:21

Trump´tan Amazon´a: Hem vergi vermiyorsun hem de perakendecileri batırıyorsun

Facebook Twitter Linked-in

 

Ocak ayında 105 milyar dolar net varlığa ulaşarak tüm zamanların en zengini unvanını alan Amazon kurucusu ve CEO´su Jeff Bezos, aynı zamanda Washington Post gazetesinin patronu. 

Bu sabah yine ilk iş tweet atan Trump, Amazon´u hedef aldı. E-ticaret devini doğru düzgün vergi ödememek ve binlerce perakendeciyi işsiz bırakmakla suçladı.

Trump, 'Amazon´la ilgili kaygılarımı seçimlerden çok daha önce ifade ettim. Onlar, birçok şirketin aksine, eyaletlere ve yerel yönetimlere çok az ya da hiç vergi ödemiyorlar, posta sistemimizi kendilerinin kuryesi gibi kullanıyorlar (ABD´ye büyük kayba mal oluyor) ve binlerce perakendeciyi işinden ediyorlar' ifadelerini kullandı.

AMAZON´UN HİSSELERİNDE ANİ DÜŞÜŞ

Trump´ın dün vergi, antitröst ve rekabet yasaları kapsamında ´peşine düştüğü´ haberlerinin ardından yüzde 4,4 değer kaybeden Amazon hisseleri, Trump´ın paylaşımının ardından düşüşünü sürdürdü. 

Şirketin hisseleri, TSİ 17.30 civarında dünkü kapanışına kıyasla yüzde 2.8 azalışla hisse başına 1.391 dolardan işlem görüyor. Bu, şirketin piyasa değerinin son 2 günde yaklaşık 50 milyar dolar gerilemesine neden oldu. Amazon´un piyasa değeri, 27 Mart Pazartesi´yi 724.7 milyar dolarda tamamladıktan sonra 674.5 milyar dolara kadar indi.

´AMAZON´A KAFAYI TAKMIŞ DURUMDA´

Trump´ın Amazon´un peşine düştüğü iddiaları, ABD´li yayın kuruluşu Axios´un Trump´a yakın 5 farklı kaynağa dayandırdığı haberle duyurulmuştu. Haberde, Trump´a yakın olduğu belirtilen isimsiz bir kaynağın, '(Trump) Amazon´a kafayı takmış durumda. Antitröst ve rekabet yasaları kapsamında Amazon´un peşine düşme yollarını merak ediyor' ifadesine yer verilmişti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —