Tarih: 05.09.2018 09:10

Trump´tan Arjantin´e destek açıklaması: Cumhurbaşkanı Macri´nin liderliğine güveniyorum

Facebook Twitter Linked-in

 

ABD Başkanı Trump, Beyaz Saray´ın internet sitesinden yaptığı yazılı açıklamada, Arjantin Cumhurbaşkanı Mauricio Macri ile telefonda görüştüğünü bildirdi.

Ülkesinin zor günlerden geçen Arjantin´e güçlü desteğinin süreceğini belirten Trump, şunları kaydetti:

´MÜKEMMEL BİR İŞ ÇIKARIYOR´

'Arjantin, ABD´nin uzun süredir stratejik ortağı ve NATO dışındaki önemli bir müttefiki. Cumhurbaşkanı Macri, ekonomik ve finansal açıdan zor olan bu durumda mükemmel bir iş çıkarıyor. Cumhurbaşkanı Macri´nin liderliğine güveniyorum ve Arjantin´nin parasal ve mali politikalarını mevcut ekonomik sınamaları çözmek için IMF ile çalışmasını kuvvetle destekliyorum.' 

Brezilya ve Meksika´nın ardından Latin Amerika´nın en büyük üçüncü ekonomisine sahip olan Arjantin, pesoda yılın başından beri yaşanan sert değer kaybıyla derinleşen ekonomik kriz nedeniyle mayısta IMF´nin kapısını çalmak zorunda kalmıştı. IMF, Arjantin´in talebi üzerine ülkeye 50 milyar dolar borç verilmesini öngören 3 yıllık stand-by anlaşması haziran ayında onaylanmıştı.

IMF´nin bugüne kadar vereceği en yüksek borç miktarını içeren söz konusu stand-by anlaşması, Arjantin´in kuruluşla 1956´dan bu yana yaptığı 39 anlaşmanın sonuncusu olarak tarihe geçmişti. IMF´ye en fazla başvuran ülkelerden biri olan Arjantin, kuruluştan en son 2000 yılında 40 milyar dolar borç almıştı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —