Tarih: 28.11.2016 08:09

Trump´tan Clinton´a Tepki

Facebook Twitter Linked-in

 

Başkan seçilen Donald Trump, seçimde sonuçların az bir farkla belirlendiği kilit 3 eyaletteki yeniden sayım çabalarına katılan Demokrat Hillary Clinton´a tepki gösterdi.

Trump, seçim sürecinde katıldıkları tartışma programlarını hatırlattı ve bir tanesinde Clinton´ın kaybedenlerin soucu beğensinler ya da beğenmesinler kabul etmesi gerektiğini söylediğini hatırlattı.

Yeşil Parti adayı Jill Stein´ın Wisconsin ve Michigan eyaletlerinde oyların yeniden sayılması çabalarını ‘sahtekarlık´ olarak niteleyen Trump, Clinton´ın bu girişime katılmasını eleştirdi.

Trump, Wisconsin´da Clinton´dan 27 bin, Michigan´da 12 bin ve Pennsylvania´da da 28 bin oy fazla kazanmıştı. Stein ise her birinde yüzde 1 oy elde etmişti.

Trump, twitter hesabından, “Hillary Clinton sonuçların belli olmasından beni arayarak seçimi kabullendi, birşey değişmeyecek” ifadesini kullandı.

Clinton´la olan üçüncü televizyon tartışmasında Trump, kendisinin galip gelmemesi halinde seçimlerin sonucunu kabul etmeyebileceğini ima etmişti,

Clinton´ın seçim kampanyası avukatı Marc Elias, destekçilerden gelen talepler üzerine 8 Kasım seçimlerine dışardan müdahale olup olmadığına dair sessizce araştırma başlattıklarını ve ayrıca Pennsylvania ile Michigan´da yeniden sayım olursa bu sürece de katılacaklarını kaydetti.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —