Tarih: 11.05.2017 14:48

Trump´tan görevden aldığı FBI Başkanı´na 'İyi iş yapmıyordu'

Facebook Twitter Linked-in

 

Amerika Birleşik Devletleri´nde (ABD) Donald Trump´ın Federal Soruşturma Bürosu (FBI) Başkanı James Comey´i görevden alması gündemin ilk sırasında.

Son olarak yönetimdeki bazı isimlerin Rusya bağlantılarıyla ilgili iddiaları araştıran Comey, başkanlık seçimi öncesi Hillary Clinton´ın elektronik postalarının soruşturulduğunu duyurmuştu.

Trump´a eski ABD Dışişleri Bakanı Henry Kissinger ile görüşmesi sonrasında Comey´i niçin görevden aldığı soruldu: “Çünkü o iyi iş yapmıyordu. Çok basit, çünkü o iyi iş yapmıyordu:”

Comey´in görevden alınmasına karşı çıkan ve Rusya´nın seçimlere etkisinin soruşturulmasını isteyen onlarca kişi Beyaz Saray´ın önünde protesto gösterisi yaptı: “Cumhuriyetçi Parti, Amerikan halkına gerçekleri göstermek için ülkelerini partilerinden üstün tutmalı. Çünkü bizim başkanımızın başka devletin etlisiyle seçilip seçilmediğini öğrenme hakkımız var.”

Twitter hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Trump, Comey´nin Cumhuriyetçiler ve Demokratlar dahil Washington´daki herkesin güveninin kaybettiğini yazdı.




Orjinal Habere Git
— HABER SONU —