• BIST 100

    9915,62%2,05
  • DOLAR

    32,42% -0,15
  • EURO

    34,65% -0,66
  • GRAM ALTIN

    2439,28% 0,14
  • Ç. ALTIN

    3999,24% 0,19

Trump´tan Kuzey Kore açıklaması: ABD gerekli adımları atacaktır

Trump´tan Kuzey Kore açıklaması: ABD gerekli adımları atacaktır

ABD Başkanı Donald Trump, Kuzey Kore´nin balistik füze denemesinin tehlikeli bir faaliyet olduğunu belirterek, 'ABD bu denemeyi kınıyor ve rejimin bu testlerin, bu silahların Kuzey Kore´nin güvenliğini güvence altına aldığı iddialarını r

 

Trump, yazılı açıklamasında, Kuzey Kore´nin yeni füze denemesi gerçekleştirmesini değerlendirdi. 

Söz konusu denemeyi tehlikeli bir faaliyet olarak nitelendiren Trump, şunları kaydetti: 

'ABD bu denemeyi kınıyor ve rejimin bu testlerin, bu silahların Kuzey Kore´nin güvenliğini güvence altına aldığı iddialarını reddediyor. Gerçekte tam tersi bir etkileri var. Bu silahlar dünyayı tehdit etmekle Kuzey Kore´yi daha da izole ediyor, ekonomisini zayıflatıyor ve halkını mağdur ediyor. ABD, Amerikan topraklarını ve bölgedeki müttefiklerimizi korumak için gerekli adımları atacaktır.'

Trump´ın açıklamasından kısa bir süre önce ise ABD Genelkurmay Başkanı Joseph Dunford ve ABD Pasifik Kuvvetleri Komutanı Oramiral Harry Harris´in, Güney Kore Genelkurmay Başkanı Lee Sun Jin ile telefon görüşmesi gerçekleştirdiği ve komutanların askeri seçenekleri konuştuğu bildirilmişti.

Japonya Başbakanı Şinzo Abe de gazetecilere yaptığı açıklamada, Kuzey Kore´nin bir balistik füze denemesi daha yaptığını açıklamış, füzenin Japonya´nın münhasır ekonomik bölgesine düştüğünü ifade etmişti. 

ABD Savunma Bakanlığı Sözcüsü Albay Jeff Davis de Kuzey Kore´nin menzili bin kilometreye ulaşan kıtalararası balistik füze fırlattığı bilgisini paylaşmıştı.



14° / 11.8°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor