• BIST 100

    10056,00%-1,59
  • DOLAR

    32,23% 0,09
  • EURO

    34,79% -0,12
  • GRAM ALTIN

    2423,63% -0,84
  • Ç. ALTIN

    3924,06% -0,49

Trump´tan Kuzey Kore açıklaması: Gerçekleşmeyecek

Trump´tan Kuzey Kore açıklaması: Gerçekleşmeyecek

ABD´nin seçilmiş başkanı Donald Trump, Kuzey Kore lideri Kim Jong-un´un kıtalararası balistik füze denemesine çok yaklaştıklarını söylemesinden sonra Twitter´da bu konuya değindi. Trump, Kuzey Kore´nin füzelerinin ´ABD´ye ulaşmasına

 

Trump, Twitter´daki ilk mesajında 'Kuzey Kore, ABD´nin bazı bölgelerine ulaşma kapasitesine sahip nükleer silah geliştirmenin son safhalarında olduğunu açıkladı. Bu gerçekleşmeyecek' diye yazdı.

Trump´ın kısa mesajında tam olarak Kuzey Kore´nin iddialarını mı yalanladığı, yoksa Pyongyang yönetiminin nükleer programını engellemek için adım atacağını mı ima ettiği anlaşılmadı.

Trump 2. mesajında da Kuzey Kore´nin müttefiki Çin´e bu konuda ABD´ye yardım etmediği için sitem etti.

20 Ocak´ta yemin ederek ABD´nin 45. Başkanı olarak göreve başlayacak olan Trump, 'Çin, ABD ile tamamen tek taraflı ticaretinden inanılmaz miktarda para ve zenginlik elde ediyor ama Kuzey Kore konusunda yardım edemiyor. Güzel!' ifadelerini kullandı.

​Kuzey Kore lideri Kim Jong-un pazar günkü yeni yıl konuşmasında 'En yeni teknolojiye sahip silahlar üzerindeki araştırma ve geliştirme çalışmaları ilerlemektedir ve ICBM (kıtalararası balistik füze) fırlatma hazırlıkları son aşamasındadır' demişti.

Pyongyang yönetimi 5 Eylül´de Japon Denizi´ne doğru 3 balistik füze fırlatmış, birkaç gün sonra da başarılı bir nükleer savaş başlığı denemesi gerçekleştirdiğini açıklamıştı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi (BMGK) bu gelişmenin ardından Kuzey Kore´ye, nükleer deneme ve füze programı nedeniyle yeni yaptırımlar uygulama kararı almıştı.




18.1° / 10.5°

Yükleniyor

Yükleniyor

Yükleniyor